Currently browsing tag

tips perniagaan online

Bagaimana Mahu Bermula Di eBay?

Sebut tentang eBay, rasanya rata-rata pengguna internet pernah mendengar nama ini. Tetapi Belalang berani jamin berapa kerat sahaja yang pernah guna atau membeli di eBay. Betul tak? Tapi sebelum Belalang cerita lebih lanjut, mari Belalang kenalkan terlebih dahulu apa itu eBay. Mungkin ada yang baru pertama kali mendengar tentang eBay? …

Cara Cari Idea Memulakan Perniagaan

Kebanyakkan dikalangan mereka yang ingin menceburi dalam bidang perniagaan, akan menghadapi dilema untuk memilih memulakan model bisnes perniagaan yang bagaimana. Ok, di sini ada dua cara yang Belalang rasa mungkin boleh membantu mereka yang ingin mencari idea memulakan perniagaan. Belalang pernah hadiri beberapa kursus keusahawanan yang dianjurkan oleh pihak MARA …

Pengalaman Pertama Berniaga Di eBay

Pendapatan melalui blog dah cerita. Affiliate pun dah terangkan. Tentang Agen Dropshipping pun Belalang sudah kongsikan. Kali ni Belalang nak kongsikan pengalaman Belalang berniaga di ebay pula. Rasanya rata-rata pembaca dah sedia maklum apa itu ebay.com kan? Kalau tak tahu, ebay ialah satu laman tempat menjual beli sama seperti mudah.my …

Mulakan Bisnes Online Di Pasaran Tempatan

Salam sejahtera kepada semua. Lama pula Belalang tersangkut dalam berkongsikan pengetahuan mengenai bisnes online. Ok, jom Belalang teruskan lagi tips perniagaan online kali ini. Mulakan bisnes online anda di pasaran tempatan. Adakah anda sudah mula cuba menjual produk-produk anda di Mudah.my, Facebook, ebay atau tempat-tempat lain di internet ini? Atau …

Close