Currently browsing category

TTUH

TRIBUTE TO HEROES-bhg4

Mp3 Belalang tengah mainkan lagu “Mati hidup kembali” dari BUTTERFINGERS. Antara band yang menjadi inspirasi Belalang dengan kawan-kawan band Belalang satu masa dulu (sekarang pun still minat tapi kureng sket dah)… Butterfingers mula dikenali oleh penduduk bumi Malaysia pada awal 2000-an (macam betul ayat) dengan kemunculan album “Transcendence” yang memang …

TRIBUTE TO HEROES-Bhg3

Untuk post kali ini Belalang nak bawak korang kenal dengan Radhi OAG pulak. Ala, sure satu malaya kenal dengan dia. Tak yah story panjang-panjang pun korang dah kenal. Tapi mau tak mau dan tak dapat di nafikan Radhi adalah antara individu terawal yang memperjuangkan muzik bawah tanah. Sezaman dengan Nice …

TRIBUTE TO HEROES-Bhg2

Cadangnye nak post story nih esok. Tapi di sebabkan esok Belalang nak picnic dengan family di Pantai Merdeka, maka terpaksa ler Belalang post malam (pagi kot?) nih. Kalau post yang lepas belalang dah story pasal Bakri yang sangat rajin Menyumbang tenaga terhadap band-band underground (klik sini kalau belum baca), kali …

TRIBUTE TO HEROES-1

              Mungkin anda selalu melihat muka mamat nih, tapi tak begitu mengenali dia. Cuba anda perhatikan drummer (pemain drum) Azlan & the Typerwritter siapa? Kemudian lihat drummer Gerhana Ska Cinta siapa? Tak lain tak bukan orang yang sama. Dia adalah Bakri.                 Nama Bakri di arena bawah tanah (undergeound) sudah …

TRIBUTE TO HEROES

Mulai pertengahan bulan nih dan bulan-bulan akan datang, belalang akan meng’story‘kan life atau info mengenai individu-individu dan band yang Belalang rasakan telah menyumbang terhadap perkembangan muzik bawah tanah di Malaysia. Saja je ambil topik begini sebab Belalang pernah mengagumi beberapa nama besar dalam arena underground Malaysia. Mereka nih antara penyebab …

Close