Currently browsing category

personal

Gambar Anak Maki Hamun Ibu Sendiri Di Facebook

Tadi sedang Belalang ronda-ronda di laman ping paling popular di Malaysia, busuk.org, Belalang tertarik pada satu entry yang berkongsikan gambar print screen kata-kata makin hamun seorang anak kepada ibunya. Gambar yang Belalang ambil dari blog mazeermohamad.com ini, mendedahkan betapa teruknya perangai remaja sekarang hinggakan memaki ibu sendiri di laman sosial …

Bloglist BlogSBT 2013

Dah lama rasanya Belalang tak update bloglist yang ada dalam blog ini. Rasanya dah lebih setahun bloglist yang berada pada page di atas terbiar tanpa kemaskini. Sempena dengan tahun 2013 ni, Belalang putuskan untuk merombak keseluruhan bloglist yang ada pada blog ini. Belalang akan buang semua link yang ada dan …

Ucapan Selamat Hari Raya 2012

Dikesempatan ini saya yang bernama pena Belalang Hijau perisik, pemilik blog encikbell.blogspot.com dan suarabawahtanah.com, ingin mengucapkan selamat hari raya kepada pembaca dan rakan-rakan blogger yang mengenali diri ini. Ampun dan maaf dipinta sekiranya saya ada melakukan kesilapan atau kekasaran kepada mana-mana pihak. Semoga raya tahun ini memberi limpahan kurnia serta …

ADUN Kuala Nerang Datuk Syed Sobri Syed Diisytihar Muflis

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kuala Nerang, Datuk Syed Sobri Syed Hashim berkata, beliau diisytiharkan muflis selepas gagal menyelesaikan hutangnya dengan sebuah bank tempatan sebanyak RM8 juta. Syed Sobri yang merupakan Naib Ketua Umno Bahagian Padang Terap berkata, hutang itu merupakan sebahagian daripada pinjaman RM50 juta yang diambil pada tahun …

Cara Melanggan Broadband SKMM Celcom

broadband SKMM Celcom? Apakah? Belalang juga tertanya-tanya begitu bila kali pertama melihat ayat itu di Facebook kawan Belalang. Selepas Belalang baca entry yang ditulisnya, barulah Belalang tahu yang broadband SKMM Celcom ini adalah projek jalur lebar Celcom yang rasanya paling murah. Guna internet sebulan hanya RM25! murah tu kawan. Turus …

kemalangan di bke

Tragedi Ngeri Malam Raya | Kemalangan Di BKE

Sebenarnya Belalang nak kongsikan gambar-gambar ini dari hari tu lagi. Tapi macam mana boleh lupa pula. Ni yang boleh teringat pun sebab tadi ada tengok satu gambar kemalangan di satu blog. Kemalangan ni membabitkan orang kampung abang ipar Belalang. Nak dijadikan cerita, malam raya haritu Belalang bertolak dari Kulim ke …

gambar hari raya

Raya Yang Akan Dikenang

Assalamualaikum dan salam sejahtera pembaca SBT semua. Selamat hari raya, amboi segak dan kacak-kacak semua dengan baju raya ye. Biasanya di hari ke-2 ni masing-masing belum habis melaram dengan pakaian baru sambil ke rumah kawan-kawan atau sanak-saudara yang adakan ‘open house’. Kelmarin raya pertama di rumah mertua tersangatlah meriah dengan …

Close