Currently browsing category

gelak santai

Lawak Raya Qurban

Selamat hari raya semua. Macam mana dengan perjalanan raya korang? Adakah darah tinggi dah naik sebab makan daging banyak sangat? Atau  korang dah sental pulut tak ingat dunia punya? Hahaha… Apa-apa pun pandai-pandai korang la seimbangkan pemakanan korang di hari raya ni. Belalang berada di kampung mrs.Belalang, Baling Kedah. Line …

Gelak Santai: Lawak 18SX

Amir dan Amar adalah dua orang saudara kembar. Banyak perkara yang mereka lakukan bersama seperti bermain atau menonton rancangan kartun di television. Mereka berkongsi hobi dan minat yang sama. Namun begitu ada satu perkara yang membuatkan Amir agak tidak menyukai Amar iaitu ketika menyusu badan. Amir selalu sahaja tidak dapat …

Need For Speed: Pro Street

Kaki Gamers sape yang tak pernah dengar pasal ‘Need For Speed’ (NFS)jangan ngaku la korang peminat game. Tak kira pc atau playstation, NFS memang antara game perlumbaan kereta yang paling diminati oleh sebahagian kaki game. NFS: Pro Street adalah game pertama playstation 3 yang menggunakan dualshock 3 rumble support. Belalang …

Gelak Santai Di Hari Minggu: Kahwin, DNA & Hayat

Apabila Mat bertemu Zura dia terus memakai ketayap, Mat tahu ayah Zura alim orangnya. Bukan sebarang orang boleh menjadi menantunya. Mujurlah Mat pandai berlakon.Apabila Melihat ketayap atas kepala Mat tak pernah lekang, Haji Din setuju nikahkan anaknya dengan si Mat. Selesai lafaz, sahlah akad nikah.Malam pertama Mat dan Zura lambat …

Gelak Santai: Biar Pandai Jangan Memandai

Ini berdasarkan satu kisah benar yang terjadi hampir 7 tahun sudah. Walaupun kejadian dah lama, tapi sebabkan perkara ini agak kelakar maka Belalang tak lupakan peristiwa nih.Kebiasaan bagi remaja atau bebudak lelaki melepak hingga ke lewat pagi adalah satu perkara biasa. Lagi-lagi di area Kulim nih. Tiada tempat lain yang …

Gelak Santai: Seluar Dalam & Hantu

Seluar Dalam Seorang buak perempuan menemui ibunya di dapur rumah dengan tegesa-gesa. Anak: Ibu, tadi uncle joe suruh saya panjat pokok kelapa. Lepas saya panjat uncle kasi saya RM2 (sambil menunjukkan duit itu kepada ibunya) Ibu: Apa! lain kali kalau uncle suruh naik pokok kelapa jangan naik. Dia hanya mahu …

Gelak Santai Di Hari Minggu

Apa rancangan korang hari-hari minggu macam nih? Bangun tido lewat? tengok tv jer? Blogwalking (bagi kaki blog macam Belalang)? Ape-apepun hari minggu adalah hari untuk merehatkan badan setelah penat bekerja dari terbit matahari sampai le terbenam matahari. Jom kita santai kejap dengan citer-citer pendek nih… ********************* Seorang petani bingung memikirkan …

Close