Currently browsing category

dunia blog

Tips Untuk Anjur Contest Dan G.A

Assalamualaikum sahabat bawah tanah sekalian. sekarang nih dunia blog meriah betul dengan contest dan G.A kan? Macam-macam style la contest yang dianjurkan oleh blogger. Tapi contest yang paling hot sekarang ni ialah award dari DiGi. Hadiah masyuk tuuu…. Ok-ok disini Belalang nak kasi sedikit tips untuk korang yang berhajat nak …

Semanis Senyum Mu Ibu | Contest By Yan

Kesian betul Belalang dengan statement dari Yan ni. Yan dengan rendah dirinya telah mengajak Belalang join contest yang dia anjurkan. Takpe Yan jangan sedih. Belalang sanggup join memeriahkan contest ini. Menang kalah Belakang kira. Yang penting support kawan-kawan blogger. Jika dilihat kepada syarat-syarat contest ni, tak lah begittu berat. Sama seperti syarat-syarat contest yang …

Terdesak Suruh Orang Klik Iklan? Kenapa Begitu?

Memang hangin satu badan kelmarin Belalang apabila telah terkena dengan situasi seperti tajuk di atas. Sebelum ni Belalang hanya membaca penulisan blogger-blogger lain mengenai ada segelintir blogger yang sengaja menipu kita supaya kita klik iklan dia. Kali ni Belalang sendiri dah alami. Kelmarin sedang Belalang menjengah beberapa blog politik untuk …

Nampak Cool Tapi Sentap Juga Engkau Ye…

Belalang nak kongsi satu kisah nih. Hal ni berlaku dalam dua tiga hari sudah. Dah dua tiga hari berlaku baru teringat nak kongsikan? Apparra Belalang. Hehehe jangan marah jangan marah, meh dekat-dekat sket belalang nak start story… Sebenarnya Belalang nak cerita perihal seorang blogger nih. Al-kisahnya dia kelihatan seorang yang …

Wahai Kamu Pembaca Blog Bawah Tanah

Wahai kamu-kamu yang satu masa dahulu selalu ke bawah tanah ke marilah kamu ke sini berdamping denganku Walau seketika hadirmu ku seru Datang padaku dekat padaku Aku memerlukan kamu seperti mana waktu dulu.. ———————————————- Tu dia, pembuka entry kali ni Belalang letak mentera untuk menyeru pembaca blog Belalang. Dah seru …

Giveaways Julung Kalinya Dari Cik Tom

Wah! Belalang nak join! Belalang nak join! Selain daripada nak support Cik Tom kawan baik Belalang di alam maya, Belalang jugak tertarik dengan hadiah yang ditawarkan iaitu pakej hosting dari netKL yang berharga RM100! Best tu best… Lagi pun pemenang akan dipilih oleh Cik Tom secara cabutan bertuah. Jadi peluang …

Close