Currently browsing category

contest

Tips Untuk Anjur Contest Dan G.A

Assalamualaikum sahabat bawah tanah sekalian. sekarang nih dunia blog meriah betul dengan contest dan G.A kan? Macam-macam style la contest yang dianjurkan oleh blogger. Tapi contest yang paling hot sekarang ni ialah award dari DiGi. Hadiah masyuk tuuu…. Ok-ok disini Belalang nak kasi sedikit tips untuk korang yang berhajat nak …

Semanis Senyum Mu Ibu | Contest By Yan

Kesian betul Belalang dengan statement dari Yan ni. Yan dengan rendah dirinya telah mengajak Belalang join contest yang dia anjurkan. Takpe Yan jangan sedih. Belalang sanggup join memeriahkan contest ini. Menang kalah Belakang kira. Yang penting support kawan-kawan blogger. Jika dilihat kepada syarat-syarat contest ni, tak lah begittu berat. Sama seperti syarat-syarat contest yang …

Giveaways Julung Kalinya Dari Cik Tom

Wah! Belalang nak join! Belalang nak join! Selain daripada nak support Cik Tom kawan baik Belalang di alam maya, Belalang jugak tertarik dengan hadiah yang ditawarkan iaitu pakej hosting dari netKL yang berharga RM100! Best tu best… Lagi pun pemenang akan dipilih oleh Cik Tom secara cabutan bertuah. Jadi peluang …

Contest Birthday Rainbow Cloudy

Belalang tak pasti samada hari ni hari terakhir atau sudah berakhir contest ini. Bukan niat sengaja nak melambat-lambatkan penyertaan ini. Sudah la sibuk, line internet pulak tersangat la membuatkan hatiku kecil ku hangin satu badan. Syarat-syarat contest ini ialah:- Komen positif mengenai blog Rainbow Cloudy- Rain baru tukar template dengan …

My Header Contest

Belalang telah di tag oleh dua orang blogger untuk menyertai contest header nih. Tapi Belalang lupa la blogger mana yang tag Belalang. Belalang cuma ingat yang ni jer. Pada sape-sape yang tag Belalang tu dan masih berharap supaya Belalang buat tag tuh, sila remain Belalang skali lagi ye. ini la …

Pemenang Contest Teka Gambar S.B.T

Sebelum ni Belalang dah tunjukkan nama-nama peserta yang berjaya meneka dengan tepat. Sekiranya korang belum tengok senarai nama itu, klik sini. Tanpa membuat masa mari kita lihat siapakah yang bertuah memenangi RM50 dari Belalang. Sila play video dibawah untuk melihat proses pemilihan pemenang. Tahniah Kepada pemenang contest! Sila tinggalkan butiran-butiran …

Jawapan Contest Meneka Gambar S.B.T

Berakhir sudah contest teka gambar yang julung-julung kali Belalang anjurkan. Penyertaan dan support dari rakan-rakan blogger amat la menggalakkan. Belalang ucapkan terima kasih kerana menyokong contest Belalang nih. Penyertaan yang melebihi dari jangkaan Belalang ini (68 penyertaan), boleh Belalang simpulkan sebagai berjaya. Nampaknya boleh buat lagi nih pada masa-masa akan …

Close