Apa Itu Affiliate | Mengapa Pilih Affiliate Sebagai Bisnes Online?

Tip Perniagaan online dari kami kali ini berkaitan dengan Apa Itu Affiliate | Mengapa Pilih Affiliate Sebagai Bisnes Online anda. Kami pernah kongsikan secara ringkas mengenai affiliate di sini ==> 3 Teknik Sebenar Jana Pendapatan Di Internet

Secara asasnya, seseorang yang ingin memulakan sesuatu perniagaan pasti akan terfikir tentang model bisnes dan juga modal perniagaan. Betul?

Di internet anda mungkin boleh lupakan dahulu tentang ‘modal bisnes’. Apa yang anda perlu fikir adalah apakah cara terbaik yang boleh digunakan untuk membuat duit?

Disinilah munculnya cadangan supaya anda bermula sebagai agen affiliate. Ia percuma sahaja. Sekiranya terpaksa mengeluarkan modal pun mungkin sangat kecil nilainya.

Kelebihan menjadi agen affiliate:

  • Tiada modal permulaan
  • Support dan tools promosi seperti banner, ayat jualan disediakan pemilik produk
  • keuntungan tinggi (ada yang mencecah komesin RM100 walau hanya jual 1unit)
  • Tidak risiko kerugian (jika tak jadi pun mungkin hanya rugi masa)

walaupun begitu, kebanyakkan agen affiliate akan hilang ditengah jalan selepas gagal melakukan jualan. Ini berlaku disebabkan kekurangan ilmu dalam bidang ini.

Dahulu sememangnya sukar bagi mana-mana agen affiliate di Malaysia mencari info tentang affiliate. Tetapi pada hari ini telah ramai mereka yang berjaya dalam bidang affiliate dengan suka rela tampil ingin membantu agen-agen affiliate yang baru.

mengapa-pilih-affiliate

Pendapatan Affiq dari salah satu produk affiliate yang dipromosikannya

Salah seorangnya ialah Affiq Fadzil, seorang usahawan internet dan Konsultan Media Sosial.

Affiq bukanlah nama baru dalam industri jualan internet Malaysia. Malah beliau pernah hasilkan dua produk premium dalam bidang Internet Marketing iaitu ProSpyFB dan Teknik FB Retargeting yang telah membantu ramai usahawan internet.

Kini Affiq hasilkan satu lagi produk Hero Affiliate bagi membantu mereka yang ingin berjaya dalam bidang affiliate hingga berjaya seperti beliau. Anda diantara anak muridnya kini juga sudah mula menjana 4 ke 5 angka seperti beliau.

testimoni-hero-affiliate

Student Affiq yang berjaya selepas belajar dari Hero Affiliate

Anda juga boleh dapatkan rahsia bagaimana berjaya dalam bidang affiliate dari beliau dengan klik disini –>> HERO AFFILIATE

Semoga penulisan ini bermanfaat untuk anda 🙂

Facebook Comments

Comments are closed.

Close