13 Cara Jana Pendapatan Online Di Instagram

Adakah anda diantara orang-orang yang sedang menjana pendapatan online di Instagram? Jika ya, tahniah Belalang ucapkan! Belalang ni baru saja berjinak-jinak guna Instagram. Sekarang baru sedar mengapa perlu guna Instagram untuk jana pendapatan.
Pada mulanya Belalang rasanya seperti Instagram ini hanya sesuai untuk mereka yang gila bergambar dan selfie. Kerana Belalang tidak suka bergambar, jadi Belalang langsung tak pernah ambil kisah tentangnya.
Sehinggalah Belalang temui rahsia tentangnya di sini (klik), barulah Belalang sedar potensi yang ada di Instagram.
Sedikit tips atau cara yang Belalang rasa perlu anda lakukan bagi memulakan bisnes anda di Instagram-
1. Gambar
Tak dinafikan yang Instagram diwujudkan untuk pengguna berkongsi gambar. Jadi sudah tentulah perkara utamanya juga berkaitan dengan gambar. Pastikan gambar anda menarik dan jelas. Jika anda seorang jurugambar perkahwinan dan sebagainya, mana tahu dengan hasil kerja yang kemas pasti akan ada yang hubungi anda untuk berbincang tentang sesuatu kerja.
2. Hashtags

 

instagtam jana pendapatan online
Contoh penggunaan hashtags kahwin

 

Ramai diantara pengguna di Instagram Belalang perhatikan masih belum mahir dengan penggunaan hashtags. Sebenarnya fungsi hashtags sangat bagus jika anda gunakannya dengan betul. Contoh, jika anda memuat naik gambar perkahwinan, anda boleh masukkan hashtags yang berkaitan perkahwinan supaya apabila ada yang mencari hashtags #perkahwinan, anda juga akan tersenarai.
3. Pengikut (Followers)
Followers di Instagram adalah sama juga seperti di media sosial yang lain. Dengan adanya followers ia memberikan gambaran kepada orang yang pertama kali datang ke Instagram anda yang anda adalah seorang yang berpengaruh dan boleh dipercayai. Jadi apabila anda memuat naik gambar atau menawarkan sesuatu, tak mustahil followers anda orang pertama memberi sokongan dan mendapatkannya. Cara untuk mendapat pengikut adalah dengan cara menyukai (like) gambar-gambar dari mereka atau anda terlebih dahulu menjadi pengikut mereka. Akhirnya pasti mereka juga akan membalas kembali apa yang anda buat kepada mereka.
4. Tentang anda

 

instagram jana pendapatan online
Contoh profile perniagaan lengkap
Pastikan anda mengemas kini profile anda supaya mudah untuk pelanggan berurusan dengan anda. Contohnya masukkan nama kedai, daftar perniagaan (jika ada) nombor untuk dihubungi dan apa sahaja yang berkaitan dengan anda yang perlu pelanggan tahu. Contoh rujuk seperti gambar di atas.
5. Hubungkan dengan laman sosial yang lain
Instagram mempunyai satu fungsi dimana anda boleh hubungkan ia dengan akaun lama sosial anda yang lain seperti Facebook dan Twitter. Dengan fungsi ini, anda tak perlu memuat naik gambar yang sama berkali-kali. Cukup hanya upload di Instagram, klik pada publish dan ia akan hantar sekali gambar tersebut di laman-laman sosial yang lain.
6. RAHSIA….
7. RAHSIA….

8. RAHSIA….

9. RAHSIA…

10. RAHSIA…

11. RAHSIA…

12. RAHSIA…

13. RAHSIA…

Eh, apa ni? Nombor 6 hingga 13 semuanya rahsia?

Nak tahu jugak ke? 😉

Ops, jangan risau… Belalang tak ada niat nak rahsia-rahsia ni. Jika anda serius nak belajar bagaimana nak menjana pendapatan online melalui Instagram, klik sini (klik).

Sampai bertemu lagi!

Sekian,

Blog Encik Bell

Facebook Comments
Close