Sinopsis & Video Trailer Filem Balada Pencinta

Filem Balada Pencinta gandingan mantap pelakon Johan Asari dan Siti Saleha akan mula ditayangkan pada 24 Oktober 2013.

Turut mebintangi filem ini adalah Iedil Putra dan Miera Leyana.

Sinopsis & Video Trailer Balada Pencinta

Sinopsis & Video Trailer Balada Pencinta

Filem di bawah arahan Khir Rahman dan Primeworks Studios Sdn Bhd, bergenre aksi dan berdurasi selama 90 minit.

Sinopsis Filem Balada Pencinta

Amir lewat 20an, kini ingin memulakan hidup baru. Dia menggunakan bakat bermain gitar yang ada pada dirinya untuk menutup kisah silamnya sebagai gangster, sehingga mengabaikan ibu dan adiknya dikampung.

Kesedaran dan kisah ini bermula apabila ibunya menghembuskan nafas yang terakhir. Amir memulakan hidupnya sebagai pemain gitar jalanan sebagai permulaan dan menumpang dirumah kawan baiknya, Majib.

Sejak memulakan hidup sebagai pemain gitar jalanan, Amir telah ditemukan dengan seorang gadis cantik dan sangat kaya bernama Aisyah. Aisyah sebenarnya hanyalah ingin merasa nikmat hidup bercinta bersama lelaki yang menjadi pilihannya. Dulu dia mempunyai seorang teman lelaki mirip Amir, namun lelaki itu akhirnya meninggal dunia dalam satu kemalangan jalan raya.

Disatu pengakhiran kisah, berlaku satu pergaduhan besar antara Amir yang ditolong oleh kawan-kawan gangsternya yang lama dengan Boy (tunangan Aisyah) bersama kuncu-kuncunya. Kisah ini ditutup dengan Amir bahagia bersama Aisyah, Ayu bersama Saiful manakala Boy ditahan oleh pihak berkuasa.

Di bawah adalah sedutan filem trailer cerita ini-

Facebook Comments
Close