Sinopsis & Video Trailer Filew KL Zombi

Filem KL Zombi bakal menemui penonton di penonton bermula 29 Ogos 2013 ini. Filem ini membariskan pelakon-pelakon mantap tanah air seperti Zizan Razak, Siti Saleha dan Faezah Elai.

Filem yang diadaptasikan dari pada novel ini berdurasi 97 minit dan bergenre komedi seram.

Poster KL Zombi

Poster KL Zombi

Filem ini juga diklasifikasikan sebagai tontonnan umum.

Sinopsis Filem KL Zombi:

Selamat datang ke Malaysia. Negara yang kaya dengan adat resam ketimuran. Tetapi apakah yang akan berlaku jika rakyat kita tiba-tiba dikelilingi zombi?

Kalendar lama bertukar baru. Aliff baru mengajak Sofia berkahwin. Ana bakal memulakan hari pertama sebagai cikgu. Kamarul akan bertanding dalam program TV realiti. Dan Nipis seronok di dalam dunianya sendiri. Mereka tidak tahu yang dunia yang mereka kenali bakal berakhir. Aman-damai menjadi kacau-bilau. Tamadun hancur. Rutin harian berubah dan hanya Nipis yang mampu menyelamatkan keadaan.

5 sahabat baik (Nipis, Kamarul, Ana, Sofia dan Aliff) bergumbira pada malam sambutan tahun baru di lembah klang apabila tidak semena-mena seorang daripada mereka digigit anjing bervirus. virus zombi tersebut bukan sahaja menjangkiti salah seorang daripada 5 sahabat tadi, malah merebak dari punca yang tak diketahui. lama-kelamaan, virus tersebut merebak sampai ke sarawak dan ke seluruh malaysia. dalam keributan penularan wabak zombi, Nipis – seorang kaki teori konspirasi – mencadangkan mereka berpindah ke putrajaya di mana beliau percaya, kerajaan mempunyai kubu anti-serangan nuklear.

Di bawah ini pula ialah video trailer untuk KL zombi:

Facebook Comments

Incoming search terms:

  • cerita kl zombi (83)
  • cerita kl zombie (18)
Close