Video Saiful Bukhari Bersumpah Laknat Di Depan Kaabah

Video Saiful Bukhari bersumpah laknat di depan kaabah, satu klip yang pada pendapat Belalang tentu akan menjadi topik perbualan hangat mengjelang hari-hari pembuangan undi.

Adakah penyebaran video ini akan mempengaruhi mereka-mereka yang layak membuang undi pada 5 Mei ini?

Video Saiful bersumpah laknat 2 berada di bawah

Video Saiful bersumpah laknat 2 berada di bawah

Video yang telah dirakamkan oleh Saiful sendiri sekitar April 2012 menunjukkan dengan jelas yang Saiful berada di hadapan Kaabah di Masjidil Haram.

berikut adalah sedikit petikan daripada tulisan Saiful di blog miliknya-

Pada April 2012, setelah beberapa bulan keputusan Kes Liwat saya di Mahkamah Tinggi, saya telah diberi kesempatan oleh Allah SWT ke Tanah Suci menunaikan Umrah bersama Arwah nenek. Alhamdulillah, semasa disana, saya peroleh semula kekuatan dan ketenangan. Maklumlah, pada Januari 2012, selepas keputusan kes saya diputuskan, saya berasa amat lemah dan tertekan.

Beberapa hari sebelum saya pulang, selepas Zohor, saya melakukan tawaf sunat, Solat Taubat dan Istiharah, saya mohon pada Allah petunjuk mengapa saya dijemput lagi untuk ke Tanah Suci?, sedangkan saya baru sahaja menunaikan Haji bersama Arwah Nenek pada November 2010.

Selepas sahaja Solat Fardhu Zohor, hati saya begitu terpanggil untuk melepaskan segala luka dan perit didalam hati saya, dengan melafazkan sumpah di hadapan Baitullah. Saya pun terus ke Kawasan Multazam(Pintu Kaabah), lalu melafazkan dan merakamnya sendiri.

Terus terang, selepas saya melafazkan Sumpah Laknat tersebut, secara tiba-tiba saya rasa seperti hilang segala rasa tekanan dan beban yang sedang dipikul. Saya benar-benar rasa puas dan peroleh keyakinan dan keberanian. Pada hemat saya, setelah keputusan kes saya diputuskan sebegitu rupa, hanya kepada Allah SWT sahaja tempat yang tepat untuk memohon pertolongan dan berserah, tiada siapa yang dapat bantu saya, sudah hilang segalanya.

Semasa itu, saya pun tidak pasti mengapa saya digerakkan Allah untuk berbuat demikian.

Berikut adalah rakaman sumpah laknat, bertarikh 9hb April 2012 yang saya rakam sendiri melalui telefon bimbit saya.

Apa pendapat anda mengenai video dan penulisan Saiful Bukhari ini? tinggalkan komen dan pendapat anda di bawah ini 🙂

Facebook Comments

Comments are closed.

Close