Sinopsis & Video Trailer Filem Lari

LARI merupakan salah satu daripada lima buah filem yang berjaya mendapat tempat untuk ditayangkan di Marche Du Film sempena Festival Filem Cannes di Perancis yang berlangsung dari 15 hingga 26 Mei.

Menurut Ahmad Idham, selain KIL, Penanggal, Vikingdom dan Bola Kampung, filem arahannya itu terpilih untuk menyertai festival filem itu menerusi wakil sebuah syarikat pengedaran antarabangsa ketika proses suntingan lagi.

“Apabila Lari dipilih untuk ditayangkan di Festival Filem Cannes, ia merupakan satu perkara yang membuktikan bahawa usaha saya selama ini memang berbaloi.

“Kejayaan ini harus dikongsikan bersama peminat dan individu yang menyokong saya selama ini,” ujarnya ketika sidang akhbar tayangan perdana Lari di TGV Sunway Pyramid, Petaling Jaya, Selangor baru-baru ini.

Katanya, pemilihan Lari bermula apabila wakil dari syarikat pengedaran antarabangsa yang berpangkalan di California, Amerika Syarikat telah menonton sebahagian daripada filem tersebut ketika proses suntingan di Bangkok, Thailand.

Sinopsis Filem Lari

Lari mengisahkan Khaliff (Aaron Aziz) yang berhadapan dengan konflik apabila adiknya Ina (Erin Malik) dilarikan oleh sindiket pemerdagangan manusia dan ayahnya dibunuh kejam.

Konflik berterusan apabila Khaliff mengesyaki KJ (Erry Putra) terlibat dalam kejadian tersebut. Sementara itu, kekasihnya dahulu iaitu Maya (Dira Abu Zahar) ingin membantu Khaliff menyelesaikan misinya.

Lari akan mula ditayangkan pada 6 Jun di pawagam seluruh Malaysia, Singapura dan Brunei dalam format digital sepenuhnya.

Facebook Comments
Close