Perkahwinan Ummi Hafilda & Dr.Zaman Khan | Tak Jemput Azmin

Perkahwinan Ummi Hafilda & Dr.Zaman Khan | Tak Jemput Azmin | Kadang-kadang bila fikirkan, teruk juga jadinya jika segala-galanya dalam hidup ini dibuat hanya kerana fahaman politik.

Kerana berbeza fahaman politik suami isteri boleh bercerai, adik-beradik boleh putus saudara dan jiran sebelah rumah boleh tak bertegur siapa. Tak percaya? itulah realiti politik.

Ummi Hafilda & Dr.Zaman Khan

Ummi Hafilda & Dr.Zaman Khan

Dikhabarkan Ummi Hafilda Ali akan melangsungkan perkahwinannya dengan seorang doktor bernama Zaman Khan. Yang menariknya perkahwinan yang bakal berlangsung itu, Abang Ummi iaitu Azmin Ali tidak dijemput.

Baca petikan di bawah ini yang Belalang ambil dari Mstar Online-

Ummi Hafilda Ali bersedia untuk berkahwin dengan pakar kulit Dr Zaman Khan dalam masa dua minggu dan abangnya, Azmin tidak dijemput.

“Saya faham bahawa dia adalah abang saya tetapi apakah gunanya menjemput Azmin Ali kerana dia tidak peduli untuk melawat ibu saya Che Tom (Che Tom Yahaya) selama lebih setahun.

“Baru-baru ini, kami mempunyai majlis perkahwinan sepupu lain tetapi dia tidak juga hadir untuk pertemuan keluarga itu. Saya faham jika dia tidak mahu menjadi sebahagian daripadanya,” katanya pada Ahad.

Azmin dan adiknya mempunyai konflik sejak bertahun-tahun, dengan Ummi sering mengkritik timbalan presiden PKR itu berikutan kecenderungan politik yang berbeza.

Dilaporkan bahawa ibu berusia 78 tahun, Che Tom mereka merayu untuk Azmin supaya “bertaubat dan pulang ke rumah”, mengatakan dia tidak melihat anaknya itu sejak Hari Raya yang lepas apabila bertengkar dengan Ummi Hafilda.

Ahli perniagaan yang berusia 45 tahun itu berkata, walaupun terdapat jurang 12 tahun umur antara mereka, bakal suaminya adalah matang pada usianya.

“Saya membawanya bertemu dengan ibu saya dan dia melayan ibu dengan penuh hormat. Dia menjaga ibu seolah-olah Che Tom adalah ibunya sendiri. Satu ketika, dia menerima restu daripada ibu saya, saya tahu bahawa dia adalah lelaki yang tepat. Itu adalah bagaimana dia memenangi hati saya,” katanya.

Ummi Hafilda berkata, persiapan perkahwinannya adalah mengikut jadual tetapi enggan mendedahkan lokasi majlis perkahwinan beliau atas sebab keselamatan.

“Kita tidak mahu sesetengah pihak yang tidak diingini menjejaskan hari istimewa saya,” katanya, sambil menambah bahawa mereka merancang berbulan madu ke Eropah.

Ummi Hafilda menambah, mereka bertemu di Kuala Lumpur apabila ke klinik lelaki itu untuk rawatan kulit dan mengenali antara satu sama lain selama tiga bulan.

Facebook Comments

Incoming search terms:

  • perkahwinan ummi hafilda (15)
  • nikah bawah tanah (12)

Comments are closed.

Close