Fenomena Gangnam Style Berkaitan Dengan Kiamat?

Fenomena Gangnam Style Berkaitan Dengan Kiamat? | Berapa kali punya pusing tarikh kiamat la. Apabila tarikh-tarikh yang mereka katakan akan kiamat tidak jadi, maka mereka mulakan dengan tarikh atau cerita baru.

Terbaru, ada pula yang menganggap yang lagu Gangnam Style nyanyian seorang lelaki berbadan gempal dari Korea iaitu Psy, ada kaitan dengan ramalan kiamat Nostradamus.

gangnam style

PICU KIAMAT: Gangnam Style nyanyian Psy dikatakan mempunyai hubungan dengan ramalam hari kiamat Nostradamus. Pix: independent.co.uk

Di bawah ada berita penuh mengenai kononnya kaitan video klip Psy di Youtube dengan ramalan Nostradamus. Ingat, kiamat itu rahsia ALLAH. Tiada seorang pun yang mengetahui bila akan berlaku melainkan-Nya.

NEW YORK: Apakah hubungan antara ramalan kiamat akan berlaku esok dengan fenomena Gangnam Style milik penyanyi Korea Selatan, Psy?

Menurut ramalan kontroversi Nostradamus, jika angka klip video Gangnam Style mencecah satu bilion penonton, maka kiamat akan berlaku.

Siapa sebenarnya Nostradamus? Dia ialah penyair, peramal astrologi yang lahir di Perancis pada 1503. Namanya sangat terkenal selepas beberapa ramalannya menjadi kenyataan.

Beberapa ramalannya yang terkenal dan terbukti tepat ialah Revoulsi Perancis, Kebakaran di London, kematian Puteri Diana, kematian John F Kennedy dan tragedi pengeboman di Nagasaki, malah tragedi serangan 11 September di New York.

Berdasarkan turutan rekod itulah, dunia mulai cemas dengan ramalan dunia akan berakhir atau kiamat yang dijangka berlaku ketika penonton Gangnam Style di YouTube mencecah angka satu bilion.

Mengapa Gangnam Style dan mengapa angka satu bilion? Berikut ialah ramalan Nostradamus mengenai akhir zaman.

“From the calm morning, the end will come when of the dancing horse the number of circles will be nine,” Nostradamus, 1503.

“From The Calm Morning” dirujuk oleh peramal sebagai negara Korea Selatan sebagaimana negara itu mendapat jolokan Calm Morning dalam bahasa Inggeris.

“Dancing Horse?” Jelas sekali yang dimaksudkannya ialah Gangnam Style yang sememangnya berasal dari Korea Selatan.

Bagaimana dengan maksud “Circle Will Be Nine?” Ungkapan ini masih diperdebatkan. Beberapa peramal berkata maksudnya ialah angka kosong iaitu jumlah penonton YouTube yang mengakses klip video Gangnam Style. Ia bermakna angka satu bilion yang memiliki sembilan kosong (bulatan) sama dengan ungkapan Nostradamus.

Dalam erti kata lain apabila diterjemahkan kesimpulannya dalam bahasa Melayu, ramalan Nostradamus bermaksud:

“Dari Korea Selatan, kiamat akan berlaku ketika tarian kuda menunjukkan bulatan hingga sembilan.”

Jadi, apakah ramalan Nostradamus bakal terbukti? Apa pun, ketika ini klip video Gangnam Style sudah ditonton sebanyak 971,518,818 dan kelihatan terus bertambah.

– Agensi / Harian Metro
http://www.hmetro.com.my/articles/GangnamStylepicukiamat_/Article

Facebook Comments

Incoming search terms:

  • ramalan kiamat 2013 (20)
  • kiamat 2013 (19)
Close