Saluran Televisyen Kabel Terbaharu Dilancar 2013

Industri media penyiaran dijangka bakal berkembang apabila sebuah saluran televisyen kabel digital terbaharu akan diperkenalkan pada tahun hadapan yang diusahakan oleh ABN Media Group.

Pengerusi Eksekutif Kumpulannya, Datuk K.K Eswaran (gambar) berkata, syarikat itu menerusi Asian Broadcasting Network (M) Sdn Bhd yang membekalkan saluran berkenaan akan membuat kejutan kepada seluruh rakyat negara ini apabila pelancarannya diumumkan 48 jam sebelum siaran pengenalan.

Saluran Televisyen Kabel Terbaharu Dilancar 2013

“Kami akan membuat satu kejutan apabila pelancaran kabel TV ini akan dibuat 48 jam sebelum siaran pengenalannya ke seluruh negara pada tahun hadapan.

“Ketika ini proses meluaskan saluran kabel TV terbaharu ini sedang rancak dijalankan yang bermula di Lembah Kelang,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada malam media di Hotel Shangri-La di sini, malam Isnin.

Turut hadir pengerusi ABN Media Group, Tan Sri Mohd Anwar Mohd Nor.

Eswaran menambah, orang ramai bakal mendapat pilihan yang tepat dengan adanya kabel TV ini kerana siaran yang dibekalkan dijamin mempunyai kualiti tinggi tanpa gangguan.

Katanya ia berbeza dengan saluran televisyen berbayar lain yang menerima banyak rungutan kerana siarannya yang sering terganggu terutamanya ketika hujan.

“Kami percaya, tiada rungutan apabila saluran baru ini dilancarkan dan berharap rakyat mendapat manfaat daripadanya. Salurannya adalah dalam bentuk digital sepenuhnya,” ujar beliau.

Televisyen digital kabel berbayar ini mempunyai banyak saluran yang dibekalkan antaranya sukan, hiburan, berita tempatan dan luar negara, filem, dokumentari dan juga fesyen.

Malah ia dilihat bakal menjadi pesaing kepada stesen penyiaran Astro yang menggunakan satelit sebagai kaedah siarannya.

Dalam perkembangan lain pihak ABN bakal bekerjasama dengan kira-kira 100 pembekal kandungan siaran televisyen seluruh nergara.

Facebook Comments

Incoming search terms:

  • siaran tv berbayar selain astro (21)
  • siaran berbayar selain astro (10)
Close