Jual iPad Guna Nama Aaron Aziz

Pelakon popular, Aaron Aziz berang apabila ada pihak yang menyamar sebagai pembantu peribadinya dan menjaul iPad menerusi akaun Facebook yang menggunakan namanya.

Aaron dalam laporan Harian Metro berkata, dia tidak teragak-agak untuk menfailkan saman terhadap lelaki terbabit yang telah memperdayakan peminat serta menggelapkan wang mereka.

“Memang saya marah dengan perbuatan lelaki ini dan tidak akan teragak-agak membuat laporan polis,” ujarnya.

Menurut Aaron, dia mengesan perbuatan individu terbabit yang mendakwanya menjual 50 unit iPad pada harga murah khas untuk peminat dan mereka yang berminat dengan tawaran itu perlu meninggalkan nama dan nombor telefon dalam peti masuk pesanan selepas diberitahu isterinya, Diyana Halik, 27, kelmarin.

“Isteri saya memaklumkan ada seorang wanita menghubunginya pagi semalam (kelmarin) dan memberitahu menjadi mangsa penipuan lelaki yang menyamar sebagai pembantu peribadi saya dan menjual iPad di laman facebook,” katanya.

Aaron berkata, dia terkejut kerana tidak sangka ada individu menyamar sebagai pembantu peribadinya dan kononnya menjual iPad bagi pihak dirinya.

Facebook Comments
Close