Kanak-kanak 18 Bulan Maut Digilis Kereta Bapa

Seorang kanak-kanak perempuan berusia 18 bulan maut digilis kereta yang dipandu oleh bapanya sendiri dalam kejadian di rumahnya di Kampung Dusun dekat Kuala Lipis semalam.

Mangsa, Nurfazliyana Jais dilaporkan meninggal dunia di rumah keluarganya akibat kecederaan parah di kepala.

Gambar hiasan

Gambar hiasan

Ketua Polis Daerah Lipis, Supritendan Abdul Razak Hassan berkata, kejadian berlaku pada pukul 6.05 petang apabila bapa mangsa berusia 45 tahun dikatakan sedang mengundur keretanya tanpa menyedari anak bongsu daripada empat beradik terbabit berada di belakang kenderaan tersebut.

Menurutnya, semasa kejadian, mangsa dipercayai sedang makan bubur bersama adik-beradiknya yang lain di dalam rumah manakala bapanya keluar menghidupkan enjin kereta untuk pergi ke kebun.

“Apabila kereta diundurkan, secara tiba-tiba dia meluru keluar dan pergi ke belakang kenderaan itu tanpa disedari oleh bapanya.

“Akibatnya, mangsa dipercayai dilanggar dan kepalanya dilenyek kereta itu sehingga menyebabkan dia mengalami kecederaan parah,” katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Abdul Razak berkata, kejadian hanya disedari oleh ibu mangsa yang berusia 39 tahun apabila dia terdengar bunyi kuat seakan- akan benda terhantuk di luar rumah.

“Jenazahnya dibawa ke Hospital Lipis untuk bedah siasat sebelum dituntut oleh ahli keluarganya,” katanya.

Facebook Comments

Comments are closed.

Close