Cara Melanggan Broadband SKMM Celcom

broadband SKMM Celcom? Apakah? Belalang juga tertanya-tanya begitu bila kali pertama melihat ayat itu di Facebook kawan Belalang.

Selepas Belalang baca entry yang ditulisnya, barulah Belalang tahu yang broadband SKMM Celcom ini adalah projek jalur lebar Celcom yang rasanya paling murah. Guna internet sebulan hanya RM25! murah tu kawan.

Turus diri ini terasa rugi kerana baru sahaja sebentar tadi Belalang topup internet celcom belalang RM18 untuk satu minggu! banyak beza tu.

Di bawah adalah langkah atau cara-cara bagaimana untuk anda menggunakan broadband SKMM Celcom ini. Belalang ambil dari blog yang disinggah tadi-

1. Dapatkan USB broadband modem, beli ataupun pinjam dari kawan anda. Mana-mana pun boleh, janji boleh terima ISP Celcom. USB Broadband Maxis, DiGi, umobile dan sekutu dengannya tidak akan diterima penggunaan broadband murah ini!!!

2. Dapatkan pek permulaan ini spt di atas dari mana-mana vendor yang menyediakan pek tersebut (pakai broadband free untuk sebulan pertama) ATAUPUN korang beli sajelah pek instanet ataupun pek celcom prepaid broadband yang berlambak di kedai-kedai jual handset berhampiran anda, tetapi selepas itu, anda perlu top-up sebanyak RM25.00 tunai…kad kredit pun diterima, tapi korang kena isi kod top-up sendirilah!!!

3. Bagi pengguna pek broadband Projek Komputer 1Malaysia, anda cuma masukkan kad sim tersebut ke dalam USB broadband anda dan terus pakai secara percuma hanya untuk sebulan pertama sahaja, dan anda dikehendaki untuk mengaktifkan broadband SKMM tersebut.

4. Untuk mengaktifkan servis broadband SKMM yang bernilai RM 25.00 ini, anda masukkan kad sim samada pek broadband Projek Komputer 1Malaysia ataupun instanet ke dalam hanset anda dan pastikan anda menaip *124# untuk menyemak baki anda sebelum melanggan servis tersebut. Kalau takde baki, pergilah top-up!!!

5. Kemudian, taipkan Broadband SKMM ke 28882.

6. Selepas itu, anda akan menerima mesej spt ini:

Enjoy 30days of unlimited usage @ only RM25. To confirm yr subscription, type Broadband Yes & send to 28882. RM25 will be charged to yr account upon confirmation

Kemudian, taipkan Broadband Yes ke 28882

7. Selepas itu, anda akan terima mesej spt ini yang menandakan bahawa anda telahpun mengaktifkan perkhidmatan tersebut:

Your service is now activated. Fee:RM25, expires on dd/mm/yyyy hh:mm. To check status, type Broadband Status & send to 28882.

8. Untuk menyemak status langganan anda, taipkan Broadband Status ke 28882

Semoga dengan tip dan trick ini dapat menceriakan kegunaan internet seharian anda…Please enjoice your ultra-cheap yet affordable prepaid broadbands!!!

Minggu depan punya internet Belalang nak cubalah 🙂

Sumber

Facebook Comments

Incoming search terms:

  • trik hantu celcom (23)
  • cara langgan broadband skmm (16)
  • instanet skmm (16)
  • trick celcom skmm (14)
  • trick hantu celcom (12)
  • celcom instanet skmm (11)

Comments are closed.

Close