Selebriti Terkenal Sebar Ajaran Songsang?

Selebriti terkenal mengaku dirinya rasul? Terkejut Belalang membaca tajuk berita ini dalam akhbar Harian Metro hari ini. Ada juga rupanya artis kita yang berpewatakan begini.

Agak membahaya jika tiada pihak yang tampil untuk menangani selebriti ini. Maklumlah golongan ini sentiasa menjadi role model kepada peminat mereka. Bimbang nanti ada pula anak muda yang terikut.


Di bawah adalah berita asal tentang hal ini yang Belalang ambil dari akhbar berkenaan-

Mengaku dirinya rasul, mampu mengampunkan dosa pengikut, tsunami berlaku atas kuasanya dan menafikan kewajiban menunaikan solat serta puasa antara fahaman sesat yang kini didakwa disebarkan seorang selebriti terkenal tanah air.

Selebriti terbabit bukan saja menyebarkan fahaman yang ternyata melanggar hukum syarak, tetapi lebih mengejutkan apabila dia mengakui dirinya mampu memberikan syafaat kepada pengikutnya pada hari akhirat kelak.

Sumber yang juga bekas pengikutnya, hanya mahu dikenali sebagai Fatimah, 30, berkata, penyebaran dakyah menyimpang itu mula dilakukan selebriti terbabit lebih dua tahun lalu selepas mendakwa dirinya mendapat wahyu dan petunjuk daripada Allah.

“Dia juga memberitahu di akhirat kelak, dia bakal ditempatkan di barisan hadapan apabila semua manusia dihimpunkan di Padang Mahsyar,” katanya kepada Harian Metro.

Selebriti lelaki yang terkenal dengan perwatakan warak itu sebelum ini jarang menimbulkan kontroversi sepanjang membabitkan diri dalam industri seni, justeru pendedahan dilakukan beberapa pengikutnya amat mengejutkan.

Siapa agaknya artis ini ya? 🙂

Facebook Comments

Comments are closed.

Close