Rompakan Nekad Bersenjata Parang

Biarpun berada di kawasan sibuk, sekumpulan penjenayah bersenjata kapak dan parang nekad merompak sebuah kedai emas dan melarikan pelbagai barangan kemas di Jalan Tengku Kelana di sini malam kelmarin.

Ketika kejadian pada pukul 8.15 malam itu, seorang daripada empat suspek yang berusia lingkungan 30-an memecahkan cermin pameran hadapan dan melarikan dua utas rantai, sepasang subang dan dua bentuk cincin emas bernilai RM10,000.

ANGGOTA polis melakukan siasatan di kedai emas yang dirompak empat lelaki yang bersenjatakan kapak dan parang di Jalan Tengku Kelana, Klang kelmarin

ANGGOTA polis melakukan siasatan di kedai emas yang dirompak empat lelaki yang bersenjatakan kapak dan parang di Jalan Tengku Kelana, Klang kelmarin

Semasa kejadian, premis-premis berhampiran kedai emas itu masih ramai pelanggan dan keadaan kawasan itu juga sibuk.

Difahamkan, perompak terbabit hanya sempat memecahkan cermin pameran di hadapan kedai emas itu kerana cermin pameran yang lain dipasang besi jeriji.

Ketua Polis Daerah Klang Selatan, Asisten Komisioner Mohamad Mat Yusop berkata, siasatan awal mendapati suspek yang bersenjata sebilah kapak dan dua bilah parang itu tidak memakai topeng muka.

“Selepas mendapat barangan kemas, kesemua suspek melarikan diri dengan menaiki kereta jenis Proton Saga berwarna hitam.

“Kita sedang meneliti rakaman kamera litar tutup (CCTV) yang dipasang dalam kedai berkenaan bagi membantu siasatan,” katanya.

Mohamad memberitahu, kes disiasat mengikut Seksyen 395 dan 397 Kanun Keseksaan.

Facebook Comments

Comments are closed.

Close