Kerani Bank Maut Ditikam 15 Kali

Seorang kerani bank maut selepas ditikam 15 kali di sebuah rumah kedai di Jalan Puncak Desa, Kepong, Gombak, awal pagi semalam.

Dalam keadaan parah, wanita itu merangkak ke bahagian tingkap rumahnya dan menjerit meminta tolong ke arah sekumpulan individu yang berada di kedai makan di tingkat bawah premis tersebut.

Jeritannya didengari orang awam yang berada di kedai itu yang terus membantunya dan menghubungi polis kira-kira jam 1.55 pagi.

Timbalan Ketua Polis Daerah Gombak, Superintendan Rosly Hassan berkata, polis mendapat maklumat mengenai seorang wanita yang ditemui terbaring berlumuran darah dalam rumah kedai terbabit dan dihantar ke Hospital Selayang untuk rawatan lanjut.

Bagaimanapun, menurutnya, mangsa yang masih bujang itu disahkan mati kira-kira jam 2.10 pagi di hospital terbabit.

“Siasatan awal mendapati terdapat 15 tikaman di belakang badan mangsa, termasuk kesan luka di beberapa bahagian anggota badan lain seperti siku, lengan, peha, rusuk kanan dan jari.

“Mangsa dikenali sebagai Rozana Mohd Yusak, 35 tahun,” katanya ketika dihubungi semalam.

Rosly berkata, pemeriksaan ke atas rumah kedai yang disewa oleh mangsa, mendapati premis itu kosong dan hanya terdapat pakaian milik mangsa.

Menurutnya, polis tidak menolak kemungkinan cemburu sebagai motif kejadian dan siasatan dijalankan mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh.

Katanya, polis sedang mengesan individu yang terlibat dalam kejadian dan meminta orang ramai yang mempunyai maklumat menghubungi balai polis berdekatan atau talian Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Gombak, 03-61262222 bagi membantu siasatan.

Rozana, yang sudah 10 tahun bekerja sebagai kerani bank itu, dihantar ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk dibedah siasat.

Sementara itu, bapa mangsa, Yusak Suparman, 64, berkata, dia sekeluarga sangat terkejut dengan kejadian itu, tetapi reda dengan pemergian anak sulung daripada tiga beradik itu.

Yusak berkata, isterinya pengsan selepas mendengar berita pembunuhan itu.

“Kami dapat tahu berita ini daripada anak saudara kira-kira jam 6.30 pagi tadi (semalam).

Facebook Comments

Comments are closed.

Close