Bayi Meninggal Dalam Tidur

“Biasanya anak bongsu kami akan bangun menyusu setiap pagi, namun pagi tadi, saya hairan kerana dia tidak sedar atau merengek.

“Selepas mendekatinya, baru saya perasan badannya sudah sejuk dan tidak bernyawa,” kata Mohd Faizul Mohd Salleh, 36, bapa kepada bayi lima bulan yang meninggal dalam tidur, Muhammad Palhah di Parit Lapis Darat, Parit Jawa dekat sini, semalam.

Menurutnya, sehari sebelum kejadian, anak bongsu daripada tujuh beradik itu tidak menunjukkan sebarang perubahan, sebaliknya sihat seperti biasa.

Katanya, mereka sekeluarga pulang ke kampung untuk beraya di rumah mentuanya dan mereka sekeluarga tidur beramai-ramai di ruang tamu.

Gambar hiasan. Carian Google

Gambar hiasan. Carian Google


“Ketika isteri, Hashimah Syah, 36, menidurkan arwah pada malam kejadian, dia tidak menunjukkan sebarang tanda sakit atau tidak selesa.

“Sehingga pagi, dia tidur nyenyak dan kami tidak perasan apa-apa hingga saya bangun untuk solat Subuh kira-kira jam 6 pagi tadi dan terkejut apabila mendapati badan arwah sejuk.

“Saya segera mengejutkan ahli keluarga sebelum bergegas ke Hospital Pakar Sultanah Fatimah (HPSF) untuk pemeriksaan lanjut sebelum doktor mengesahkan arwah sudah meninggal dunia.

“Walaupun masih terkejut, kami sekeluarga reda dengan kejadian ini,” katanya yang masih menunggu laporan bedah siasat bagi mengetahui punca kematian anaknya itu.

Sementara itu, jurucakap Ibu Pejabat Polis Daerah Muar mengesahkan menerima laporan kejadian itu dan berkata, pihaknya masih menunggu laporan bedah siasat bagi mengetahui punca kematian bayi berkenaan.

Facebook Comments

Comments are closed.

Close