Diperkosa Lelaki Mahu Buang Sial

Perkara begini bukanlah sesuatu yang jarang didengar. Pergi dapatkan rawatan tradisional, kemudian yang mengubati pesakit itu mengambil kesempatan. Sememangnya acap kali kita akan terdengar berita-berita sebegini.

Tak terfikir pelik ke bila si pengamal perubatan tu nak membawa ke hotel dengan alasan untuk merawat? Apa tak boleh merawat di rumah atau di hadapan waris pesakit ke?

Gambar hiasan, carian Google

Gambar hiasan, carian Google

Di kepong, seorang wanita yang didakwa terkena sihir, telah dirogol oleh seorang lelaki di sebuah hotel. Kononnya upacara itu ‘rogol’ itu mampu buang sial pada wanita berkenaan.

Di bawah sedikit keratan mengenai hal ini yang Belalang ambil dari Metro-

Terpengaruh dengan dakwaan dirinya disihir dan perlu dirawat, seorang wanita berusia 42 tahun dirogol seorang lelaki di sebuah hotel di Kepong, di sini, ketika mahu melakukan rawatan bagi membuang sial, Selasa lalu.

Difahamkan, mangsa yang dipengaruhi lelaki berusia 38 tahun yang mendakwa mempunyai kebolehan membuang sial, bersetuju mengekorinya ke premis berkenaan sebelum dirogol kononnya kaedah berkenaan mampu merawat mangsa.

Dalam kejadian jam 3 petang itu, mangsa yang menyedari ditipu, membuat laporan di Balai Polis Kepong, di sini.

Menurut sumber, mangsa mengenali suspek kerana dia menyewa bilik di rumah mangsa sejak April lalu.

“Suspek menyewa di bilik berkenaan dengan isterinya dan sejak tinggal di rumah mangsa, lelaki terbabit sering mendakwa mangsa terkena sihir individu yang berdendam dengannya.

“Pada mulanya mangsa tidak percaya namun akibat sering mendengar dakwaan itu, mangsa menjadi takut,” katanya.

Sumber berkata, akibat takut mangsa bersetuju mengikut suspek ke sebuah hotel bagi menjalani rawatan.

“Sebaik tiba di hotel, suspek merogol mangsa dan mendakwa kaedah itu mampu membuang sial dan sihir yang ada pada tubuhnya,” katanya.

Mangsa yang menyedari ditipu kemudian membuat laporan polis berhampiran kediamannya untuk siasatan dan tindakan lanjut.

Sementara itu, Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (Operasi dan Risikan) Kuala Lumpur, Khairi Arasa ketika dihubungi, mengesahkan menerima laporan mengenai kejadian berkenaan dan memberitahu siasatan lanjut sedang dilakukan.

Harapnya berita-berita sebegini akan membuatkan kita semua lebih berhati-hati untuk mendapatkan rawatan daripada sesiapa.

Facebook Comments

Comments are closed.

Close