Teguran Saiful Apek Terhadap Pelakon Komedi Generasi Baru

Pelawak terkenal, Saiful Apek ingin melihat artis komedi generasi baru supaya lebih kreatif daripada segi idea dan gaya persembahan untuk menghiburkan orang ramai.

Saiful berkata, perkara itu perlu diberi perhatian kerana peminat komedi sudah mula bijak dan selektif dengan apa yang dipersembahkan kepada mereka.

Katanya, artis komedi perlu lebih sensitif dan membuat banyak rujukan sama ada daripada artis lebih senior atau melalui inisiatif sendiri seperti menonton banyak program berbentuk komedi, melalui pembacaan dan sebagainya.

“Banyak bakat-bakat baru yang menyerlah sekarang dan ada di antara mereka boleh dilihat telah mengambil inisiatif untuk memperbaiki diri dan diterima peminat.

“Mereka boleh kekal lama jika sentiasa memperbaiki diri dan mengambil kritikan sebagai pemangkin untuk bertambah maju,” ujarnya ketika ditemui di sini baru-baru ini.

Dalam pada itu, Saiful berkata, dia turut berasa kecewa dengan segelintir pelawak generasi baru yang mengambil sikap sambil lewa terhadap kerjaya mereka selain tidak mahu belajar.

Namun katanya, bilangan itu adalah kecil dan adalah amat merugikan bukan sahaja kepada industri hiburan tetapi juga kepada diri mereka sendiri.

“Bila sudah popular dan mula hanyut dengan populariti membuatkan mereka lupa dengan tujuan asal mereka menceburi bidang ini.

“Mereka seharusnya lakukan sesuatu berbeza bagi menarik perhatian peminat dan mendapat sokongan mereka,” ujarnya.

Sementara itu, menyentuh perkembangan terbaru dirinya, Saiful berkata dia baru selesai menjalani penggambaran filem ‘Bujang Terlajak’ bersama Johan dan Nabil (Raja Lawak) selain masih menunggu tayangan dua lagi filem barunya ‘Hantu Air’ dan ‘Rock 2’ arahan Mamat Khalid.

-Mstar Online

Facebook Comments

Comments are closed.

Close