Dikurung & Diseksa Isteri Teman Lelaki

Akibat menjalin hubungan cinta dengan suami orang, seorang wanita menempuh detik hitam dalam hidupnya apabila diculik sebelum dikurung dan diseksa selama lima hari oleh isteri teman lelakinya dalam sebuah rumah di Taman Saga, Ampang di sini, sejak Jumaat lalu.

Mangsa berusia 31 tahun, dilarikan wanita berkenaan serta adik lelakinya selepas mengetahui wanita itu menjalin hubungan cinta dengan suaminya sebelum mangsa dikurung dan diseksa dengan kedua-dua tangannya diikat, manakala rambutnya dipotong pendek.

Malah, suspek wanita berusia 36 tahun itu turut menunjukkan gambar wanita berkenaan dalam keadaan diseksa sebelum meminta wang tebusan RM50,000 daripada suaminya sendiri jika mahu ‘kekasih gelap’ lelaki terbabit dibebaskan.

Difahamkan, bimbang dengan keselamatan teman wanitanya, suami suspek kemudian membuat laporan polis sebelum seorang pegawai penyiasat menghubungi suspek memintanya menyerah diri dan membebaskan mangsa.

Ketua Polis Daerah Gombak, Asisten Komisioner Abdul Rahim Abdullah, berkata suspek yang menyedari mereka menjadi buruan polis, kemudian membebaskan mangsa yang dalam keadaan lemah serta lebam di seluruh muka di sekitar ibu negara, pagi semalam.

Bagaimanapun, katanya, polis yang menjalankan tindakan susulan berjaya menahannya bersama seorang lelaki di tempat letak kereta sebuah pangsapuri di Taman Subang Mewah, sebelum adik lelakinya ditahan di sebuah rumah di pangsapuri berkenaan, semalam.

“Pemeriksaan di rumah itu menemui beg serta barangan milik mangsa dan siasatan lanjut polis membawa kepada penahanan dua lagi suspek yang juga pasangan suami isteri, dipercayai mengurung mangsa di sebuah rumah di Taman Saga,” katanya semalam.

Abdul Rahim berkata, semua suspek berusia 27 hingga 36 tahun termasuk seorang warga asing ditahan untuk siasatan lanjut.

Facebook Comments

Comments are closed.

Close