Arlene Tan Bukan Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara?

Selepas Gaysec mendedahkan kononnya mereka telah berjaya mengesan individu yang sangat dikehendaki kerana begitu lantang memburukkan agama Islam iaitu Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara, kini timbul pula satu cerita baru yang mengatakan individu yang didedahkan itu bukan Makcik Hajjah!

Agak mengelirukan disini kerana ada seseorang yang mengaku sebagai kawan kepada Arlene Tan iaitu individu yang dikatakan sebagai Makcik Hajjah sebenarnya tidak memiliki sifat-sifat sebegitu. Ada beberapa alasan yang dibangkitkan untuk menyatakan perbezaan diantara Arlene Tan dan Makcik Hajjah.

Di bawah Belalang kongsikan sedikit tulisan dari dua blog, satu blog sebagai kawan kepada Arlene Tan dan satu lagi pula cuba membuktikan yang Arlene Tan sememangnya Makcik Hajjah-

Sangat mengejutkan saya apabila melihat orang yang dimaksudkan itu merupakan KAWAN SAYA!!!! Ya Allah, macam tak percaya!!! Betul ke ni!! Ye ke!!! Kitorang sama course masa kat UUM ni. Dia juga salah seorang MPP time tu. Beliau seorang yang sangat friendly tetapi lebih suka memilih lone ranger daripada mempunyai klik tersendiri. Kalau betullah dia sebagai pemilik akaun menghina Islam tu a.k.a Kickam HjhTtis Arazuwla, Ya Allah sedih nya saya..saya kenal dia seorang yang sangat baik. Teringat dulu pergi kelas swimming sama-sama!!!

Tapi gerak hati saya rasa macam dia bukan Kickam HjhTtis Arazuwla. Kalau ikutkan cara penulisan dia, nampak macam dia fluent gile bahasa Melayu. Pelik!! Kawan saya ni cakap Melayu pun penuh teratur dan sopan, sangatlah jarang guna bahasa-bahasa pasarni dan biasanya conversation dia banyak campur English sebab dia mix Chinese. Saya dimaklumkan beliau dah pun buat laporan polis!!

Baca Sampai Habis di blog – Kemnrocky

************************

kita ikuti satu sudut diskusi dalam group FB ini yang membincangkan mengenai ATHEISTS MELAYU!

jangan terkejut jika melihat berapa ramai melayu yang tidak lagi mempercayai tuhan menyertai group ini… ehhh ada picbadge BERSIH???
kita boleh lihat kemunculan arlene tan dalam diskusi ini…

dan ini yang paling mengejutkan…

cuba lihat reply azwan ismail selepas posting arlene tan… azwan menggunakan panggilan “SITT AL-WUZARA”. ada posting yang dipadam sebelum post arlene tan. mungkinkah azwan ismail merujuk sitt al-wazura kepada posting yg telah dipadamkan, bukan kepada arlene tan?
tiada ahli group ini yang bernama sitt al-wuzara… ini bermakna reply azwan ismailmemang merujuk kepada tulisan arlene tan!
Baca sampai habis di blog – 1 peluru blog
Pendapat Belalang pula, si Arlene Tan ini sememangnya seorang yang tidak percaya kepada agama. Cuma sekarang ini kita masih belum benar-benar mengetahui samada betul atau tidak dia sebenarnya Makcik Hajjah.
Tak perlulah kita mengusutkan lagi keadaan. Seperti yang Belalang dah tulis pada entry sebelum ini, biarkan pihak yang berwajib melakukan kerja siasatan mereka. Salah atau tidak si Arlene ni, tunggu sampai selesai siasatan.
Facebook Comments

Comments are closed.

Close