Mohd. Ashraf Lelaki Memohon Untuk Bertukar Nama Wanita Meninggal Dunia

Takziah Belalang ucapkan kepada Mohd. Ashraf Abd Aziz yang telah meninggal dunia pagi tadi setelah dimasukkan ICU pagi kelmarin.

Belalang baru sahaja menulis mengenai Ashraf yang ingin bertukar namanya kepada Aleesha Farhana pagi tadi. Anda boleh membaca berita itu di sini.

Di bawah Belalang kongsikan berita mengenai Allahyarham yang dilaporkan oleh beberapa akhbar online sebentar tadi.

Mohd Ashraf Hafiz Abdul Aziz, yang gagal dalam permohonan menukar namanya kepada Aleesha Farhana, meninggal dunia ketika dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Sultanah Nur Zahirah, di sini, 5 pagi tadi.

Beliau dimasukkan ke hospital itu 3 pagi semalam setelah mengalami masalah jantung dan tekanan darah rendah.

Bapanya, Abdul Aziz Ahmad, 60, ketika dihubungi berkata, jenazah anaknya itu dijangka dikebumikan selepas waktu Zohor.

Katanya, beliau menunggu kepulangan anggota keluarga yang lain untuk membincangkan di mana jenazah allahyarham akan dikebumikan.

Semalam beliau berkata, doktor mengesahkan anaknya mengalami serangan jantung yang tidak stabil atau ”unstable angina with cardiogenic shock”.

Katanya, Mohd Ashraf Hafiz, 25, sebelum ini mengalami kemurungan selepas permohonan yang difailkan di Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu untuk menukar kepada nama wanita, ditolak pada 18 Julai lalu.

Mohd Ashraf Hafiz yang berasal dari Seberang Takir, di sini, memohon untuk menukar nama di dalam MyKadnya kepada Aleesha Farhana Abdul Aziz setelah beliau melakukan pembedahan menukar jantina di Thailand dua tahun lalu.

– Bernama

Semoga rohnya ditempatkan bersama orang-orang yang soleh dan beriman. Al-fatihah

Facebook Comments

Comments are closed.

Close