Laporan Polis Terhadap Blogger PakKaramu

Inilah kali pertama Belalang ke blog PakKaramu berikutan terbaca tentang satu laporan polis yang mengatakan blog ini menghina Sultan. sebelum ini memang Belalang tak pernah singgah ke blog berkenaan sebab tak pernah tahu kewujudannya.

Mungkinkah post ini yang menyebabkan blogger PakKaramu menerima laporan polis? Tak pasti pula Belalang. Tengok sendiri print screen di bawah-

Ditipu Syarikat Pelaburan Ikan Patin

Portal Malaysiakini Akan Ditutup?

Nurrahayu Mati Dibunuh Dengan Kejam

Di bawah adalah petikan asal berita berkenaan yang Belalang ambil dari akhbar Utusan-

Enam pertubuhan bukan kerajaan (NGO) membuat laporan polis terhadap penulis blog, Pak Karamu hari ini kerana dikatakan menghina Sultan Pahang, Sultan Ahmad Shah.

NGO terbabit ialah Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) Pahang, Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung (GPMS) Pahang, Dewan Perniagaan Melayu Malaysia (DPMM) Pahang, Dewan Muda Perniagaan Melayu Malaysia (DMPPM) Pahang, Gerakan Belia 4B Kuantan dan Persatuan Kelab-Kelab Belia Malaysia (MAYC) Pahang.

Mereka meminta polis dan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) mengambil tindakan tegas terhadap penulis blog itu yang menghina Sultan Pahang yang mahu rakyat negeri ini tidak menyertai perhimpunan haram Bersih, Sabtu ini.

Untuk membaca berita penuh, klik disini.

Err, tak tahu nak komen sebab isu-isu begini sensitif sangat-sangat. Nanti salah cakap lain pula jadinya. Cuma mungkin satu yang boleh Belalang katakan, “cakap siang pandang-pandang, cakap malam dengar-dengar”.

Fikir sendiri la mana baik mana buruknya. 😉

Video Pekerja KFC Sapu Ayam Nak Dimasak Ke Kasut

Respon Daripada KFC Mengenai Video Pekerja Biadap

 

Facebook Comments

Incoming search terms:

  • pakkaramu (132)
  • pak karamu (34)

Comments are closed.

Close