Semanis Senyum Mu Ibu | Contest By Yan

Kesian betul Belalang dengan statement dari Yan ni. Yan dengan rendah dirinya telah mengajak Belalang join contest yang dia anjurkan. Takpe Yan jangan sedih. Belalang sanggup join memeriahkan contest ini. Menang kalah Belakang kira. Yang penting support kawan-kawan blogger.

Jika dilihat kepada syarat-syarat contest ni, tak lah begittu berat. Sama seperti syarat-syarat contest yang wujud di dunia blog. Jadi tiada sebab mengapa contest ini tidak mendapat sambutan. Mungkin promosi dari Yan kurang kot? ok-ok termelalut pula Belalang. Jom-jom kita baca syarat-syarat contest ini di bawah –

———————————

1. Follow blog Yan (tak follow pun takpe) – Done!


2. Tajuk entry ‘semanis senyum mu ibu contest by Yan’ – Done!


3.letak banner kat atas tuh n backlink ke entry nie. – Ok tengok bawah syarat


2. wat satu entry pasal korang n mak korang [ak nk knl korang]..cite la pape yg patut cket, nape korang sayang mak korang dan sweet memory korang bdua. letak la gambo korang ngn mak korang yg paling sweet ea.. – Sama juga di bawah syarat ini.


5. tag 3 orang rakan blogger, pastu gtaw r dorang.. x aci la korang nak menang sorang. – Ok!


6. hantar entry pyertaan korang kat ruangan komen ea…. – Ok!

**********************

Ok ni gambar mama Belalang. Amacam, bergaya lagi tak? Jangan tak caya yang mama Belalang nih cucu saja dah ada 11 termasuk Belalang Junior sorang. Hee. Apa yang boleh Belalang ceritakan berkaitan dengan mama, dia seoran ibu yang tabah dan cekal hatinya dalam membesarkan Belalang bersama tiga orang lagi kakak dan abang Belalang. Mama jugalah yang banyak menjaga cucu-cucunya 11 orang tersebut. Boleh ke cerita macam tu? Sori ye. Belalang tak pandai taouching-touching nih… Ngee…


Ok Belalang nak tag beberapa orang kawan-kawan blogger yang Belalang sangat percaya kepada mereka. Belalang tahu mereka tentu tak akan menghampakan Belalang apabila mereka tau Belalang tag diorang (ayat nak suruh buat jugak contest ni) XD

Korang yang Belalang tag nih wajib buat tau! tiada kompromi. Kalau tak buat Belalang sebat dengan rotan! Hahaha…


Kepada yang Belalang tak tag pula, jangan segan-segan untuk memeriahkan contest yang teramat mudah dari Yan ini. seperti yang Belalang cakap tadi, menang kalah belakang kira. Yang penting ikatan atau sifat support antara satu sama lain. Untuk melihat apakah hadiah untuk contest ini, harap korang sendiri pergi tengok di blog Yan ok. Daa…






Facebook Comments

Comments are closed.

Close