Saya Cintakan A, Tapi B Mengandung Anak Saya…

Cuba korang baca soalan soal jawab agama Dr.Abdul Salam di bawah yang Belalang ambil daripada Harian Metro hari ini-

SAYA seorang lelaki dan mempunyai dua teman wanita. Saya sayang kepada A, tetapi cuma menganggap B teman berbual. Namun, saya pernah berzina dengan kedua-duanya sehingga B mengandungkan anak saya.


Saya cuma cintakan kepada A. Saya buntu sekarang, patutkah saya gugurkan kandungan B semata-mata cinta saya? Jika tidak gugurkan kandungan, apakah yang patut saya lakukan? 
Adakah perlu saya beritahu kepada keluarga saya dan keluarga B? Saya menyesal akan kesalahan yang saya lakukan. 


ZACK, Selangor

Apa pendapat korang mengenai situasi mamat Zack ini? Secara jujurnya Belalang rasa cam lawak jer dia punya soalan. Ada ke cinta dengan orang lain tapi dalam masa yang sama kawan yang dianggap teman berbual pun dah disapu hingga mengandung. Jangan pulak dia cakap si B tu dah rogol dia. Hahaha

Dalam hal begini kita perlu la pandai mengawal nafsu. Jangan terlajak mengikut suara hati. Akhirnya merana diri. Kerana itu la Islam melarang umatnya yang masih belum berkahwin dari berada berdua-duaan lagi-lagi di tempat yang sunyi.

Bila dah terjadi masalah seperti di atas, mula la terpikir jalan singkat untuk membunuh janin yang tidak bersalah itu. Mak ngan bapak yang best-best berseronok, anak dalam kandungan pula yang dihukum tak boleh melihat dunia.

Agak korang apakah jalan terbaik yang perlu diambil oleh si Zack ini? Untuk membaca jawapan Dr.Salam kepada Zack, Klik sini.

Facebook Comments

Comments are closed.

Close