Video Interlok Song For Umno & Malay Goverment: Kerana Mulut…

Setiap orang ada cara ia meluahkan ketidak puasan hatinya samada dalam bentuk tindakan atau kata-kata. Namun didalam zaman yang serba moden dan perhubungan internet yang semakin hebat (line jer yang teruk), kebanyakan individu lebih gemar meluahkannya melalui medium ini samada blog, youtube atau Facebook. senang beb cara macam nih. Boleh baling batu pastu sembunyi tangan.

Berkaitan dengan satu video yang dikatakan menghina melayu dan Islam yang bertajuk Interlok Song For Umno & Malay Goverment, Belalang percaya ia di upload oleh golongan yang cuba mewujudkan ketengangan di dalam negara kita. Tak sepatutnya pihak berwajib membiarkan sahaja video-video sebegini diwujudkan dan tiada tindakan dikenakan.

Sangat jelas yang pembuat video ini telah menghina bangsa melayu dan agama Islam dengan menghemburkan kata-kata kesat dalam video ini. Hina melayu mungkin masih boleh dimaafkan jika si pembuat video ini memohon maaf. Tapi bila dia menghina Islam, Belalang memang betul-betul marah. Islam dipermain-mainkan oleh agama lain disebabkan kita sendiri yang tak bersatu. Sebelum ini Namawee yang begitu kurang ajar membuat video-video begini. Selepas ini tak mustahil akan lebih banyak video-video begini akan di upload di internet disebabkan tiada apa-apa tindakan yang diambil oleh kerajaan kepada mereka-mereka yang dengan sengaja mempermainkan sensitiviti agama di negara ini.

Selepas ini Belalang berharap kerajaan tolonglah bertindak dengan lebih tegas. Rasanya sekiranya orang melayu yang membuat video begini, tentu awal-awal dah dikenakan tindakan. Tapi jika bangsa lain kenapa macam lambat sangat ye?

Facebook Comments

Comments are closed.

Close