Orang Minyak: Antiklimaks!

Pagi tadi dalam pukul 2 pagi macam tu, Astro Prima ada menayangkan cerita orang minyak lakonan Firz Fairuz, Fauzi Nawawi dan beberapa pelakon lagi. Kalau tak silap Belalang filem tu ditayangkan di pawagam dalam sekitar tahun 2007.
Belalang memang pernah tengok filem ni pun. Tapi pagi tadi layan lagi sebab malas nak layan movie omputih. Tengok movie melayu ni rilek sket tak payah pening-pening nak pikir plot jalan citer. lagi-lagi movie yang dah pernah tengok.
Dipendekan cerita filem tu habis pukul 4 pagi. Dah alang-alang Belalang tertengok filem ni, elok je Belalang layan sampai abis. Belalang pun tengok la filem tu dengan Mrs.Belalang. Dalam 15 minit sebelum filem tu nak habis ada pulak iklan. Belalang pun amik kesempatan tengok-tengok channel lain. Bila buka balik Astro Prima, Belalang tengok filem orang minyak tu dah ulang balik babak sebelum iklan tu. Pelik jugak Belalang nape jadi macam tu.
Tapi disebabkan Belalang dah memang bersemangat nak tengok filem ni sampai abis, Belalang tunggu jugak. Pastu sampai part yang mula-mula tadi stop masuk iklan tu pun same. Jadi Belalang pikir sure lepas iklan ni akan sambung part last filem nih.
Tapi apa yang Belalang harapkan menjadi sebaliknya. Astro terus sambung dengan rancangan dalam list lepas tu iaitu Raja Lawak. Belalang yang mula-mula tadi dah memang teruja nak nengok ending filem tu, terus jadi frust giler. Hampeh betul Astro nih. Kalau tau macam ni awal-awal tadi masuk tido pun takpe.
Sambil jalan nak tutup tv tu, dalam hati ni punya mencarut-carut kat Astro berbakul-bakul. Memang antiklimaks!
Facebook Comments

Comments are closed.

Close