Menghentikan Email Notification Dari Facebook

Korang ada join apa-apa group di Facebook tak? Sure adakan. Kalau tak ada, baik korang pegi sertai mana-mana group komuniti blogger di Facebook sekarang. Selain dari mudah mempromosi blog korang, disitu juga korang dapat berkenalan dan bertukar-tukar pendapat dengan rakan-rakan blogger yang lain.

Namun ada jugak sesetangah komuniti blogger telah unfollow group yang dia sertai kerana tak tahan dengan email notification yang saban hari memenuhi inbox email. Asal ade orang ping entry baru jer, email pun sampai. Kadang-kadang dalam satu hari sampai 20 atau 30 email begini masuk. Kalau jarang-jarang buka email, sekali buka memang hangin satu badan, nak buang email-email notification nih.

Ok sini ada satu cara untuk menghentikan email-email notification ni. Tak perlu korang unfollow satu-satu group tu hanya sebab masalah sekecil tu. Korang ikut langkah mudah di bawah ini-

1) Perhatikan pada sebelah kanan bahagian atas Facebook anda, ada button ‘edit setting’ bukan? Klik pada button itu.

2) buang tick pada dua kotak yang terdapat disitu dan save perubahan anda itu.

Selepas itu hidup anda akan aman tanpa email-email notification yang boleh menyebabkan darah tinggi anda naik dengan mendadak. Seperti Belalang nyatakan pada mula entry ini, bagus sebenarnya join group-group di Facebook nih. Belalang juga ada join dan selalu lepak di Sembang Faizal Fredley Dot Com. Satu lagu group yang Belalang ada jugak join tapi jarang sket berchatting di situ ialah Port Blogger.

Selamat mencuba!

Facebook Comments

Comments are closed.

Close