Cerpen Aku Anak Derhaka Kembali Lagi?

Entry ni Belalang buat khas untuk sahabat alam maya Belalang iaitu saudara Sop. Belalang nak mintak maap sebab selepas saja Belalang menulis siri ke-10, siri ni tergantung begitu saja.

Sape-sape yang tak paham apa yang Belalang cakap klik sini atau sini. Sebenarnya sebelum ni Sop ada membuat satu cerpen berantai diantara blogger-blogger. Siri pertama sudah semestinya Sop yang mulakan dulu sebelum dia menyerahkan kepada blogger lain dan blogger itu pula melakukan perkara yang sama menulis sambungan siri itu kemudian diberi kepada blogger lain untuk menyambung cerita itu.

Malangnya sampai kepada Belalang siri ke-10, siri itu termati di situ dek kerana tiada blogger yang sanggup menyambung cerita itu. Dalam pada mencari-cari siapakah yang sanggup untuk meneruskan projek ini, tiba-tiba si pelangi a.k.a cik Rainbow cloudy menyatakan yang dia sanggup untuk menyambung siri ke-11. Siri itu telah pun siap dan tak salah Belalang Rain mungkin akan publish entry itu esok.

Sekali lagi Belalang ucapkan maaf kepada Sop. Dan kepada korang yang belum pernah membaca siri ini, sila terjah ke blog Sop kerana disana Sop telah himpunkan kesemua siri yang ditulis oleh blogger-blogger sebelum ini termasuk Belalang.

Facebook Comments

Comments are closed.

Close