Menjelang Final AFF Piala Suzuki 2010: Page Khairul Fahmi Che Mat Diserang Penyokong Indonesia

Bahang perlawanan final yang akan bermula pada 26 haribulan ini kian terasa dengan laungan kata-kata semangat di setiap page peminat bola sepak samada Malaysia mahupun Indonesia.

Namun begitu beberapa penyokong fanatik Indonesia dilihat secara sengaja melakukan provokasi yang melampau pada page-page milik penyokong Malaysia. Terbaru page milik penjaga gol Malaysia yang sangat cemerlang Khairul Fahmi Che Mat telah diserang oleh sebilangan penyokong Indonesia sambil mengeluarkan kata-kata provokasi yang Melampau.
Dari pemerhatian Belalang, mana-mana saja page penyokong bola sepak Malaysia berkumpul pasti akan ada seorang atau beberapa orang Indonesia dengan sengaja melakukan provokasi melampau hingga ada pada satu page salah seorang menyokong Indonesia mengeluarkan kata-kata yang berbau ugutan terhadap rakyat Malaysia yang akan bertandang ke sana pada perlawanan final kedua.
Semangat kesukanan tidak sepatutnya diterjemahkan dalam keadaan sedemikian rupa. Dalam hal ini, Belalang harap penyokong Malaysia tidak terikut-ikut dengan rentak provokasi mereka terhadap kita. Jangan tunjukkan yang metaliti rakyat kita juga rendah seperti mereka.
Belalang harap semoga pasukan kita bakal muncul sebagai pemenang mutlak pada final piala AFF kali ini. Buktikan yang kita mampu lakukannya. Malaysia boleh!
Facebook Comments

Comments are closed.

Close