Berita Dari Indonesia: Malaysia Memilih Jersi Biru

Gambar dari affsuzukicup.com

Sejak kebelakangan nih entry Belalang banyak berkisar mengenai kejayaan pasukan Malaysia melangkah kaki ke final piala Suzuki. Mungkin ade yang jemu atau mungkin juga ada yang mengatakan Belalang takde idea. Kalau ada yang rasa begitu, Belalang mintak maap ye. Sebenarnya Belalang terlalu berbangga dengan pencapaian pasukan bolasepak negara kita hingga fikiran nih tak dapat nak berhenti dari memikirkan mengenai skuad harimau kita.

Ok ni ada lagi entry pasal pasukan kita yang akan turun berlawan malam ini. Di khabarkan yang Malaysia sekali lagi akan turun menentang pasukan Indonesia dengan jersi berwarna biru sama seperti di Stadium Bukit Jalil. Menurut Raja Gopal, warna biru seolah-olah membawa tuah kepada Malaysia. Dari pemerhatian Raja Gopal, Malaysia masih belum pernah kalah dalam mana-mana perlawanan apabila memakai jersi biru.

Kekalah besar 5-1 kepada Indonesia tempoh hari Malaysia memakai jersi kuning. Bagi Belalang pula tak kira la apa warna jersi sekalipun yang Malaysia pilih, yang penting kita hanya tinggal selangkah lagi untuk merangkul piala Suzuki malam ini. Sama-sama la kita berdoa semoga Malaysia bakal mengakhiri perlawanan malam ini sebagai juara.

Facebook Comments

Comments are closed.

Close