Review Dan G.A Dari Jz Business World

Mungkin belum ramai yang mengenali dengan blog Jz Business World lantaran blog ini masih terlalu baru di dunia blog. Tak salah Belalang sebulan pun belum cecah usia blog ini. Tuan blog ini yang lebih mesra membahasakan dirinya Jz, banyak bertanyakan Belalang mengenai selok-belok membuat blog dan Belalang sedaya-upaya menjawab pertanyaan mana yang Belalang boleh jawab.

Blog yang menceritakan mengenai dunia perniagaan, isu semasa dan sedikit personal ini Belalang rasakan ada kekuatan yang tersendiri. Kalau tak masakan blogger hebat seperti Ben Ashaari pun follow Jz. Blog Belalang pun Ben belum pernah singgah. Jeles betul Belalang. Huuhuhu…

Kelmarin Jz telah membuat satu GA diblognya. Bagi menunjukkan sokongan Belalang kepadanya serta membantu rakan-rakan blogger yang baru, Belalang ingin menyertai GA ini. Menang kalah Belakang kira yang penting sokongan terhadap rakan sesama blogger.

Hadiah yang ditawarkan adalah minuman kesihatan susu kambing BioHerbs pra-campuran dengan khasiat ginkgo, kismis dan susu kambing yang berharga RM28.00 sekotak. Minuman kesihatan BioHerbs memang selalu di iklankan dalam surat khabar. Tak silap Belalang Harian Metro selalu keluar pasal khasiat minuman nih. Nak tau lebih lanjut mengenai khasiat minuman ini, boleh la ke blog Jz dan baca penerangannya.

Untuk menyertai GA nih, ada beberapa syarat yang perlu di ikuti antaranya:-

-Menjadi Follower JZ – beres

-Buat satu entry berkenaan kambing tak kisah lawak ke betul.
Err… Ini yang lomah sket nih. Tapi setau Belalang kambing dan Belalang tiada kaitan persaudaraan atau bau-bau bacang dengan Belalang. Tapi Belalang suka minum susu kambing. Perlukah Belalang memanggilnya ibu disebabkan Belalang minum susu kambing? Hee…

-Copy Banner letak pada entry dan sidebar –  Entry sudah, sidebar akan disegerakan.

-Tag kan pada 3 orang blogger
Belalang nak tag lebih orang boleh tak? hee
-Cik Tom
Ellen (wajib untuk kesihatan Ellen)
Budak Rain
Kie-yu
Tengkorak Emas
-Padin
-Miza Yusof
Assoy finger
– Kembarku BeLaLanG
Nadia

Rasanya itu sahaja kot syarat yang penting-penting. Satu lagi GA nih akan tamat pada 20 Nov 2010. Pada yang kene tag tuh, semoga buat dengan senyuman yang manis di muka yea… Hee… Satu lagi sesiapa yang teringin berkenalan dengan JZ, sila la terjah blog dia dengan klik disini atau pada nama blognya pada review di atas sekali.

Facebook Comments

Comments are closed.

Close