Tag Puasa Yangyok

Beberapa hari yang sudah Belalang menerima tag dari Kie-yu blog rumah4tingkat. Arini Belalang dengan senang hatinya membuat tag pasal puasa nih. Baca jangan tak baca:-

5 Perkara yang anda suka tentang bulan ramadhan-
a) Suka pegi terawih
b) Suka sesangat time berbuka
c) Suka tido lewat (kategori suka jugak kan?)
d) Suka buat-buat lupa pada jam (konon-konon terkejut la bila tengok ‘time’ dah dekat berbuka)
e) Suka main playstation sebab tak moh pikir sangat pasal ‘time’ (dulu la..time sebelum kawen)

5 Perkara yang best pada bulan puasa-
Err… Macam same je dengan soalan atas.. Baca balik jela yea jawapan atas punya.

5 Jenis makanan/minuman yang wajib ada masa berbuka puasa-
a) Air tebu (Perh…)
b) Murtabak (tak tahan)
c) Karipap (wajib!)
d) Nasik (kureng sket berbuka dengan nasi tahun nih)
e) Kurma (Sunnah tue)

5 Cerita best/tak best puasa anda-
a) Semenjak dari sekolah rendah, jarang meinggalkan puasa dengan sengaja (Best)
b) Suka terawih, tapi jarang dapat penuhkan sebulan (tak best)
c) Rezeki bertambah murah pada bulan puasa (best)
d) Tahun nih tak main mercun lansung sebab dah besar panjang (tak best)
e) Ade je bisnes sampingan untuk tujuan duit raya (best)

5 Orang yang terpaksa bocorkan rahsia puasa mereka (tak paksa tau)
c) Cik Tomato
d) Sangilapi
e) Mak
So Kie-yu, hope puas hati yea dengan jawapan-jawapan Belalang di atas. Satu Lagi Belalang nak ucapkan terima kasih pada semua yang pernah tag Belalang beri award. Kalau ade yang Belalang belum publish atau buat, sorry bebanyak yea. Insyaallah ade kelapangan macam pagi nih, Belalang akan buat (tue pun kalau penyakit nyanyuk Belalang tak datang)… Hee…
Facebook Comments

Comments are closed.

Close