Award Dari Teratak Usang

Sudah lame Belalang tidak menerima award. Dah tak ingat bila kali terakhir Belalang dapat. Disebabkan dah lame tak dapat, jadi terasa excited sket la bila dapat award nih.

Teratak Usang atau Azilas telah dengan baik hatinya memberi award yang menarik dan unik sket kali nih. Belalang kata unik sebab ada syarat-syarat yang Belalang dan blogger-blogger lain yang dapat perlu ikut. Sila baca dengan teliti.


Bagi siapa sahaja yang menerima award ini, diharuskan memberikan/tag kepada 5 orang lagi. Kemudian, si penerima award harus meletakkan link-link berikut di dalam entry anda.


1: secantikmanis
2: Floellen Esthy 
3: Myfrin’s story
4: Teratak Usang
5: Belalanghijau

Sebelum anda meletakkan link-link di atas, padamkan dahulu link yang berada di no 1, kemudian semua link yang tinggal dinaikkan 1 level seperti no 2 menjadi no 1, link no 3 menjadi no 2 dan seterusnya. Selepas itu masukkan link anda di bahagian paling bawah sekali iaitu no 5. Kejujuran adalah penting. Jika setiap penerima award mampu memberikan award ini kepada 5 orang dan kesemua mereka yang ditag meletakkan link dengan betul, maka jumlah backlink yang didapat ialah:-

Posisi 5 : Jumlah backlink = 5
Posisi 4 : Jumlah backlink =25
Posisi 3 : Jumlah backlink = 125
Posisi 2 : Jumlah backlink = 625
Posisi 1 : Jumlah backlink = 3,125

“Menurut info dari SEO (Search Engine Optimation) ramai blogger telah mendapatkan 1,923,125 backlink dan keuntungannya blog anda akan mendapatkan trafik tambahan, apalagi jika ada orang mengklik ke blog anda”, kata tuan punya award asal kot.

Belalang pernah terbaca cara ini tapi belum pernah mencuba. Lima orang yang bertuah untuk Belalang tag adalah:


1:  Anna
2: Ice
3: Cuzshar
4: Rainbowcloudy
5: Matdin

Buat tau jangan tak buat. Nanti Belalang pegi buat spot check. Tak buat siap korang. Hee…

Facebook Comments

Comments are closed.

Close