Minyak naik? Kesah Ke Tak Kesah?

Gambar hasil carian di Google

Selamat berhari Sabtu semua. Apa program hari ni? Balik kampung? Shopping? Dating?… Apepun program anda harini, pastikan ia mengembirakan anda setelah penat bekerja sepanjang minggu. Bagi yang masih bekerja harini haft day atau full day, teruskan berusaha dan sabar menanti untuk punch card balik umah… Hee..

Belalang pulak rasenye tiada apa-apa perkara penting akan dilakukan harini. Sementara mood untuk berblog ok semenjak dua menjak nih, elok rasanya di abiskan dengan blog Belalang. Esok-esok bila mood down pulak, malas pulak nak berblog.

kenapa tajuk Belalang tulis minyak naik? bahagian mana dalam entry Belalang yang tulis pasal minyak naik? Hahaha sebenarnya setuju atau tidak kenaikkan minyak tetap akan beri kesan kepada kehidupan kita walaupun kenaikkan itu hanya 5 sen. Kalau bukan pasal terpaksa membayar lebih isian minyak yang akan buat kita tertekan, pasti ada perkara lain seperti kenaikkan harga barang lain. Alasannya cukup mudah. Minyak naik jadi terpaksa naikkan harga lain-lain barangan.

Tapi itu hanya pendapat peribadi Belalang. Setakat sekarang selepas minyak naik, Belalang masih lagi tak terasa apa-apa kesan seperti yang Belalang sebutkan di atas. Jadi Belalang nak tanya pendapat korang pulak korang ade terasa ape-ape efek ke dengan kenaikkan harga minyak? Kalau ade ape dia? Kesan pe?

Facebook Comments

Comments are closed.

Close