Pernah Makan Tapi Tak Tahu Nama?

Apakah makanan ini? Sekiranya korang bijak cepat teka apakah nama makanan ini?





Nape? Rase macam pernah tengok tapi tak tau name? Takpe teka lagi…





Surrender? Tak tau gak name pe? Ok la Belalang kasitau…


Ini la Putu mayam yang dibeli oleh abang Belalang di Penang. Pelikkan warna dia. Kebiasaannya putumayam bewarna putih. Tapi putu mayam nih warna itam lak. First time tengok, memang Belalang tak lalu makan. Tapi setelah dipaksa oleh abang Belalang dengan merodok perut belalang dengan garfu, maka Belalang mencuba makan.

Padahal rasa same jer macam putu mayam biasa. Cuma color tuh yang membuatkan suspen sket nak makan. Belalang pun tak tau ape motif color dia macam tuh. Mungkin saja-saja je kot nak kasi kelainan. Tapi menurut abang Belalang, mutu mayam yang belalang makan nih baik untuk kesihatan. Ntah la sihat kat mana.


Kepada korang yang minat dengan putu mayam dan tak pernah lagi makan putu mayam warna macam nih, mai turun Penang noh. Hangpa try la sendiri makan. Kot-kot la hangpa suka.

Facebook Comments

Comments are closed.

Close