Belalang Dapat RM2 Juta?





Lambat pulak update blog arini. Semalam sampai umah pukul 3 pagi. Golek-golek atas katil nak tunggu mata ngantuk, dalam pukul 4 pagi baru tido. Bangun pagi tadi pun awal-awal dah kuar beli barang kedai dan jumpa client. Macam ni la idup orang keje sendiri. Masa keje tuh bukan 8 jam tapi 24 jam.


Ngadap PC nih otak lak blur tak tau nak tulis pe. Tiba-tiba baru teringat yang Belalang ada satu Tag lagi yang belum buat. Cantek la, tag nih sangat berguna time takde idea nak buat entry. Tunggu pe lagi? Jom tengok tag ape pulak Belalang kene kali nih.


Tag kali ni datangnye sorang blogger yang menggelar dirinya Cik Dyea (http://dyeairdina.blogspot.com). Memang baik betul Cik Dyea nih. Apesal lak kata dia baek? Mau tak baek, dia kasi Belalang RM 2 JUTA!!! Hahaha banyak betul duit dia kan… Tapi jap, jap… Tunggu jap… Ceh, dia just soh angan-angan je kalau dapat 2 juta nak buat pe. Ingat ke kasi duit betul… Eeemmm… Takpe la. Berangan pun berangan lah… Meh kita baca apa yang Cik Dyea nak Belalang buat dengan tag nih…


cam biasa la ckp sapa yg baik ati antor tag ni –
Tima kasih Cik Dyea. Lain kali kasi duit betul-betul tau. Baru la Belalang lagi kasih Cik Dyea. Hee… 

tag kan kat kwn2 korng yg semestinya akan layan berangan bersama2 korng
(nak tag kat 2 juta kawan pon tak pe)

Omak aih nak soh tag sampai 2 juta kawan. Belalang just nak tag pada beberapa kawan-kawan Belalang yang Belalang rase daya imaginasi mereka terlampau tinggi. Dan mereka-mereka ini ialah-

1) ice
2) EskremGoreng
3) Nizam Limited
4) Lakov
5) Padin 
6) TTT
7) Nur Aisyyah (spesel request nih)


Cukup la mereka-mereka ini sahaja yang berimaginasi. Belalang suka baca kemerapuan mereka nih…


Apa agaknya angan angan korng tu? korng berangan nak buat per ngan duit ni?
Belalang kalau dapat duit banyak nih benda-benda yang teringin nak buat macam kat bawah nih-
1) Bayar semua hutang yang ade termasuk la PTPTN (tak abis bayar lagi nih…Hee)
2) Nak pegi haji (Memang teringin sangat)
3) Nak masuk bertanding calon pilihanraya
4) Melobi penduduk setempat supaya pilih Belalang.
5) Dah menang, belanja sakan kawan-kawan terutama kroni-kroni Belalang
6) Nak Beli kapal ter…. Alamak, duit dah abis pasal banyak sangat labur time pilihanraya…huhuhu

Cuba korang cakap camner kita nak dapat duit banyak camni kat dunia reality

Kalau cara baik, kene keje kuat la untuk dapatkan duit banyak tuh. Tapi rasenye sampai tua bangka pun belum tentu dapat kumpul duit banyak tuh,
Kalau cara jahat, rompak jela bank ke, makcik jual nasik lemak ke, pau ketua kampung or curik lembu-lembu wasiat orang kaya kg. Penin Lalat… Hahaha…


Itu jela kot angan-angan john Jenin Belalang. Korang-korang yang Belalan tag tuh wajib buat tau! na  Nak tengok gak tahap John Jenin korang sampai mane… Hee…tau ada tips2 yg bley buat aku dpt duit banyak2 ni)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close