SETIA LA SANGAT!

Aiyak…Pukul 12 tengahari baru nak belek surat khabar. Semua penangan tido lambat la nih. Tapi selalu pun memang bangun agak lewat. Macam tue arr orang keje sendiri.

Sambil baca paper sambil tengok tv3, Nona. Tengok Ct Nurhaliza bagi tips jaga kecantikkan. Mak aih, cantik betul la… Bukan Ct. Dia memang dah cantik. Tak yah puji semua orang dah tau. Yang Belalang puji nih, mahligai Ct dengan Datuk K. Geram tengok. Bila la boleh tinggal kat umah macam tuh. Huh, jeles betul…

Selak punya selak surat khabar kosmo tuh, sekali Belalang terpandang satu tajuk, “Setia Isteri Soi Lek, penyayang dan sabar”.

Belalang tak baca pun isi artikel tuh. Just tengok gambar jer. Ade satu pic tuh isteri Soi lek kiss pipi Soi lek. Kira lovely la diorang nih. Tapikan rase geli pun ade gak. Dah husband main kayu 3 simpan pompuan lain pun dia leh lagi macam tuh punya baik. Dah sampai 1Malaysia kenal Soi Lek. Rasenye bukan sebab glemer dalam politik sangat. Tapi pasal benda lain yang teleh mengglemerkan dia. Hahaha malas la nak sebut.

Tapi Belalang still respek isteri dia sebab leh terima lagi husband macam tuh. Kalau orang lain atau Belalang, abis berperang sakan. Kalau tak berperang laki bini, sure mak bapak mentua yang akan masuk campur serang. Hee, tak sanggup bayangkan serammm

Apa-apapun ini bukan entry politik yea. Saje je tulis ape yang Belalang rase. Lagipun benda tuh memang bukan isu politik sebenarnya. Tapi isu kesetiaan pada pasangan. Kalau pasangan korang pernah buat macam tuh and korang maafkan juga, korang pun termasuk dalam orang-orang yang Belalang respek! Cayalah korang!

Facebook Comments

Comments are closed.

Close