Lemang Di Hari Tak Raya

Dah lame Belalang tak turun balik kampung mertua Belalang. Last balik awal bulan sudah (lame la kan???). Kesibukan tugas and beberapa keje penting yang perlu d selesaikan membuatkan Belalang tak balik jenguk mak dan ayah mertua Belalang yang baik hati (ayat bodek dari sorang menantu mithali).

Yang bestnye balik kali nih ayah mertua Belalang buat lemang utk Belalang ngan isteri. Aiseh rase macam raye la pulak. Lemang ayah Belalang memang best dan tip top di area sini (sekali lagi ayat bodek). Kalau nak hari raye je, sure ade orang yang tempah soh ayah Belalang buat.

Untuk ayah, Belalang ucap tima kasih yer… Susah-susah je pegi tebang buluh, buat pulut, bakar pa suma untuk Belalang sekeluarga. Tapi sure ayah puas hati punya sebab Belalang memang hentam tak hengat dunia punya. Siap tapau bawak balik umah lagi.

Korang nak ke? tunggu raye la ye. Pegi beli di tepi-tepi jalan nanti… Sini tak leh kongsi. Kongsi cerita boleh le dengan korang…. Huhuhu…

Facebook Comments
Close