Main Game???… Bestnye…

    sape sini suka main game angkat TANGAN???… Belalang minat giler main game. Dulu time sekolah, balik je sekolah terus ngadap game. Malam pukul 2-3 pagi baru tido. Esok tuh kat sekolah memang lebam-lebam bijik mata nih…hahaha.

    Saje je post kali nih nak citer pasal game. Kalau korang nih yang jenis giler game gak, sure memahami macam mane feel bila ngadap game nih. Sampai tak makan tak mandi pun takpe.

    Dalam banyak-banyak game yang Belalang main, dua game yang betul-betul Belalang suka sampai ulang 2-3 kali main game tuh. Menang pastu main lagi. Menang, main lagi… Ulang punya ulang sampai naik cacat dah dok ngadap tv…hee. Dulu time mula-mula beli play station (ps), Belalang minat giler game RESIDENT EVIL(RE). Dari yang RE1, RE2, sampai RE3 semua Belalang dah main. Dah abis main, ulang balik dari mula. Entah la pehal minat sangat dengan game yang mcm nih. RE mengisahkan sebuah pekan bernama Racoon City yang ade virus. Virus ni lak dicipta oleh sebuah syarikat bernama UMBRELLA. Sape yang kene virus nih, terus jadi zombie. Keje nak makan je. Bukan nak makan nasi, tapi makan orang… Game ni telah di adaptasi ke filem. Kalau korang pernah tengok filem dia, jalan game dia pun lebih kurang sama. Cuma jalan citer game dia lagi best.

Organisasi yang buat virus kat pekan Racoon City
 
Antara scene-scene dalam Resident Evil

    Selang 2-3 tahun macam tuh, keluar pulak satu lagi game yang hampir sama macam resident evil tapi lagi meremang bulu roma bila main. SILENT HILL(SH). Ya, sape yang tak kenal game nih kan. Game ni pun telah di adaptasi ke filem. Tak silap 3 tahun sudah. Dari mula main game nih, sampai ke penhujung, memang membawa kita ke pekan Silen Hill. Suram je pekan dia. Siap ade dua alam lagi. Satu alam hantu tak berapa banyak. yang satu lagi alam hantu dia banyak dan ganas nak mampuih. Muzik serta bunyi effect yang mengiringi game nih pun dah cukup bagi tegak bulu roma. Paling Belalang tak lupa time Belalang tengah search satu bilik dalam satu rumah lama. Dalam bilik tuh ade sangkar burung, tapi takde burung. Yang peliknye sangkar yang kosong tue ade bunyi burung. Dan dalam bilik yang kosong takde orang tuh, ade suara orang ketawa. Seolah-olah mengekori langkah kita. Game ni memang bagi pemain jadi saiko. Dia punya puzzle memang pening sikit pasal clue yang diberi dalam bentuk poem. Tapi tak mematahkan semangat Belalang untuk berusaha main sampai menang gak. Last game SH yang Belalang main ialah SH : ORIGINS. yang ni pun Belalang Ulang sampai 3 kali (kalau tak silap).

Jalan ke Silent Hill. Katanya mamang wujud pekan nih
Antara tempat-tempat seram dalam Silent Hill
 
Giler semak. Kotor Giler

    Memang best dong ah ngadap game-game macam ni. Mencabar minda. Tapi tue semua sebelum kehadiran anak Belalang. Sekarang nih tak sempat lansung nak main game. Lagi pun PS2 Belalang rosak…huwaa… Kepada korang yang nak rase saiko yang macam Belalang cakap tuh, try la cari cd-cd game nih. Belalang jamin memang best. Bukan Belalang je cakap, kebanyakkan gamers semua kata yang sama.

    Satu lagi pastikan anda bukan sorang yang lemah semangat. Kadang-kadang membawa kesan gak audio ngan grafik game-game seram macam. Enjoy

Facebook Comments

Comments are closed.

Close